2 Ağustos 2013 Cuma

Raintree Serisi: Raintree:Cehennem - Linda Howard



Kitap Adı: Raintree:Cehennem
Kitabın Orijinal Adı: Raintree: Inferno
Yazar Adı: Linda Howard
Seri Adı: Raintree Serisi
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik
Yayınevi: Harlequin Yayınları
Sayfa Sayısı: 223
Çıkış Tarihi: Haziran/2013
Puanım: 3/5




Arka Kapak Yazısı: Raintree Klanı tarafından bozguna uğratılmalarından iki yüz yıl sonra Ansara büyücüleri, bu en amansız düşmanlarının karşısına bir kez daha çıkmaya hazırlanıyorlardı. Dante Raintree bir kral olarak klanını korumak zorundaydı ama karşısına çıkan Lorna Clay sadece yüreğini değil, neredeyse klanına duyduğu sadakati bile sarsacaktı. Lorna'ya güvenemediği gibi ondan uzak da duramıyordu. 

Raintreeler, doğaüstü güçlere sahip olmalarının yanında, modern hayatın içinde yaşıyorlardı. Bu savaş, klanın sadakat ve ilişkilerini test edecekti.
Düşmandan gelen ilk darbede her zaman hükmettiği ateş bu kez onu yeniyordu. Dante, klanıyla birlikte, galip çıkamayabilecekleri bir kavgayla yüzleşmek zorundaydı.

Yorumum: Harlequin yayınlarının gerek beyaz dizilerini gerekse historical türündeki kitaplarını severek takip etmekteyim. Yeni bir tür olarak piyasaya sürdükleri Mystery türünü de bir fantastik sever olarak okumadan geçemedim.

Raintree serisi, serinin her bir kitabının başka bir yazar tarafından yazıldığı bir seridir. 

Yazarı beğenerek takip etmekteyim ve kitabın konusunu da beğendim. Ama okurken hep bir şeyler eksik kaldı kafamda. Belki de beyaz dizilere alışkın olduğumdan olayların hızlı ilerlemesini o tür kitaplarda yadırgamazken fantastik olan bu kitapta yadırgamış olabilirim.
Kitabımızda Raintree ve Ansara olmak üzere iki klan vardır. Bu iki klanın arasında senelerdir kan davası bulunmaktadır. En son olan savaşı Raintreeler kazanmıştır ve Ansaralar bir çeşit inzivaya çekilmiştir. Artık Ansaraların bu inzivadan çıkıp, Raintreelere savaş açma zamanıdır! Bir de Raintreelerimizin doğaüstü güçleri vardır ki Dante de ateşi kontrol edebilmektedir. Kardeşi Gabriel’in gücü elektrik manyetiği iken kız kardeşi Mercy’nin gücü de telepatik olmasıdır.

Kitabımızın ana karakteri olan Dante bir Raintree Draniridir. Yani klanın lideridir. Kendi gece kulübünde Lorna ile tanışır. Tanıştıkları anda onda farklı bir şey olduğunu hisseder. Kitabın ilerleyen bölümlerinde Lorna’nın ne ve kim olduğu ortaya çıkacağı için daha fazla bilgi vermeyeceğim.

Kitabı tavsiye edip etmemekte kararsızım. Konusunu beğensem de bir şeyler okurken hep eksik geldi. Serinin diğer kitapları da elimde olduğu için okuyacağım. 

Herkese bol kitaplı günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...