14 Eylül 2013 Cumartesi

OKK 9. BLOG TUR: KARANLIK KALP - LEE MONROE YORUM



Kitap Adı: Karanlık Kalp
Kitabın Orijinal Adı: Dark Heart Forever
Yazar Adı: Lee Monroe
Seri Adı: Dark Heart Triolgy
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Genç Fantastik, Dram, Macera
Yayınevi: ArtemisYayınları
Sayfa Sayısı: 364
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 2,5/5


 
Arka Kapak Yazısı: Bir kız. İki dünya. İki ruh eşi. İki aşk ve bir ölümcül tercih... Jane Jonas'ın hiç arkadaşı yoktu. On altıncı yaşgünü yaklaşırken, peşini bırakmayan rüyalarından başka bir şey düşünemiyordu. Rüyalarında, birbirlerinin kaderi olduklarını söyleyen o yeşil gözlü genç kimdi? Neden onu bırakmıyordu? Annesi, Jane'e sadece uyurgezer olduğunu söylüyordu ama Jane, gerçek dünyayla düş dünyasının birbirine geçtiğini adı gibi biliyordu. Sonunda, tuhaf bir şekilde, kasabaya yeni taşınan yakışıklı Evan'la arkadaş olmuştu. Bu büyüleyici genç adamın gözü Jane'den başkasını görmüyor gibiydi. Jane de onu her şeyden çok istiyordu ama rüyalarındaki yabancı, aklını karıştırmaya devam ediyordu. Jane, iki dünyanın arasına sıkışıp kalmıştı. Biri, tanıdığı, henüz yeni bir aşk ve heyecanla dolu dünyasıydı. Diğeri ise meleklerin, kurtadamların ve onu baştan çıkarmaya çalışan karşı konulmaz bir yabancının yaşadığı karanlık ve tehlikeli bir dünya...



Yorumum: 9. Blog turumuzda “Karanlık Kalp” ile sizlerle birlikteydik. 

Jane, hiç arkadaşı olmayan, okulda yaşadığı problem sonucu evde eğitim gören bir kızdır. Geceleri tuhaf rüyalar görmektedir, rüyasına giren adama gizemli bir şekilde ilgi duymaktadır. Onun gerçek olduğunu öğrendiğinde hem şaşırmış hem de mutlu olmuştur. Bir de kasabaya yeni taşınan müthiş yakışıklı Ewan vardır. Ewan, inanılmayacak şekilde Jane’e ilgi duymaktadır. Onun gibi çok yakışıklı bir erkeğin, Jane gibi sıradan bir kızla ne işi olabilir?

Konusunu ilk okuduğum da kitap hoşuma gitti ancak başladıktan sonra düşüncelerim ne yazık ki değişti. Kitabın ilerleyişini, sırların önceden tahmin edilmesini ve tahminlerin doğru çıkmasını sevmedim. Hatta OKK’den Sevgili Fighting! İle konuştuğumda daha kitabı bitirmemesine rağmen tüm tahminleri tutmuştu. Bu bakımdan kitapta gizemli bir yan yoktu. 


Bir de yaratılan ikinci dünyayı sevemedim. Melek, cadı, kurtadamlar, vampirler var ama sanki yoklar. Vampirler vampir gibi değil, kurtadamlar insan gibi bir kurtluk belirtisi yok. Belki bu şekilde düşünmem, okuduğum yetişkin fantastik kitaplardan kaynaklıdır. Kitabın bu kısımlarını okurken aklıma hep çocuk ya da gençlere yönelik fantastik çizgi filmler geldi. Bu nedenle kitabın daha çok gençlere yönelik olduğunu ya da fantastiği çok sevmeyip denemek amaçlı okuyanlara uygun olduğunu düşünüyorum. Hatta aşk kitaplarını seviyor ve içinde biraz fantastik öğe barındırmasını istiyorsanız bu kitap tam size göre! Ama benim gibi tam bir fantastik sever ve yetişkinlere yönelik olanları okuyorsanız o zaman bu kitabı size tavsiye edemeyeceğim! 

Çekilişe katılmak için TIK TIK!! 

Ayrıca turumuzun diğer yazıları için OKK üyelerinin bloglarına uğramayı unutmayın!
Bugünün takvimi:
Yorum
The Reading Lady
Pudra Tozu
Kitap Tutkusu
Kütüphanemden Kitap Manzaraları
Fighting!!

Katkılarından dolayı ARTEMİS YAYINLARI’na teşekkür ederiz.


 Herkese bol kitaplı günler!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...