1 Kasım 2013 Cuma

Okuyan Kızlar Kulübü Gölge Varlıklar İncelemesi: Davet #1 - J. K. Beck, Yorum




Kitap Adı: Davet
Kitabın Orijinal Adı: When Blood Calls
Yazar Adı: J. K. Beck
Seri Adı: Gölge Varlıklar Serisi
Seri Sıralaması: 1/6
Türü: Yetişkin Fantastik, Aşk, Polisiye
Yayınevi: Arunas Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 501
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4/5




Tanıtım Yazısı:  Avukat, Sara Constantine, aldığı terfi nedeniyle havalara uçar. Ancak, terfi ettiği bölümün kurtadamalar ve vampirler gibi gölge varlıkların davalarına bakan bir bölüm olduğunu fark edince çok erken sevindiğini görür. Bir de üzerine, aldığı ilk davanın müthiş zevkli bir gece geçirmesini sağlayan Lucius Dragos ile ilgili olduğunu ve bu adamın aslında bir vampir olduğunu öğrenir.

Lucius, o gece barda otururken öldürmek istediği adamın kendisini görmemesi için Sara’yı öper. Ancak, bu öpücük hayatının gidişatını değiştirir. Cinayet suçlamasıyla hapishaneye tıkılan  Lucius, geçmişi peşini bırakmayan kadının, onun suçlu bulunması için elinden geleni ardına koymayacağını bilir. Fakat işin içinde tutku ve istekler varsa her şey değişir.


Yorumum: Sara ve Luke’un macera, gerilim ve merak uyandırıcı hikayesi! Ayrıca Luke bir vampir ve Sara da bir insan. Böyle yazınca size sıradan imkansız bir vampir-insan aşk hikayesi gibi görünebilir ancak okumaya başladığınız da hiç de öyle olmadığını görüyorsunuz.

Kurtadam, vampir, şeytan, cehennem köpekleri, doğaüstü güçlere sahip insanlar vb. birçok canlı şehirde insanlardan habersiz olarak yaşamaktadır. Ama durun bir dakika bu canlıların varlığının sır olması, onların başıboş olarak her istediklerini yapabileceği anlamına gelmemektedir! Onların da bir sistemi, yargılanma süreci, kuralları ve kendine göre adaletleri vardır. 

Kitabımızda bu kadar çok doğaüstü yaratık olmasına rağmen kurgu vampirler üzerinedir. Vampirlerimizin değişik bir özelliği vardır: “İçlerinde şeytan olması.” Korku, açlık, sinirlenme gibi durumlarda ortaya çıkan şeytan, vampirin karşısındaki insanı öldürmesine neden olmaktadır. Öldürme ise en büyük suçtur. Bu suçu işleyen her kim olursa olsun cezası ölümdür!

Luke bu suçu işlemiş bir vampirdir. Savcımız Sara ise, Luke ile olaydan birkaç gece önce beraber olmuş bir insan! 

Sara, çok kısa sürede kalbini çalan Luke’u idam ettirmeye mi çalışacaktır yoksa tüm kuralları yıkıp vampirimize yardım mı edecektir?

İkilimizin arasındaki aşk ilişkisinden çok olaylar daha ön plandaydı. Bir de işin macera kısmı polisiye ağırlıklıydı. 

Güzel bir fantastik roman, tavsiyemdir.

Not: Kitabın puntoları büyük ve aralıklar genişti ama bu kısım beni rahatsız etmedi. Gözlerim bozuk olduğu için yorulmadan, kolayca okuyabildim.

Alıntılar:
“Ah, bitti. Senin işin bitti, Dragos. Bitti. Kaçacak hiçbir yerin kalmadı.”
“Her zaman bir yerler vardır.”

*****

“Celladın darbesini yüreğimde hissedene kadar bu oyunu kazanmış olmayacaksınız. Sanırım o zamana kadar ipler benim elimde.”

İnceleme yapmamız için OKK’ye kitabı gönderen ARUNAS YAYINCILIK’a teşekkür ederiz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...