10 Aralık 2013 Salı

Liar's Club Serisi: Gönlünü Kimseye Kaptırma - Celeste Bradley



Kitap Adı: Gönlünü Kimseye Kaptırma
Kitabın Orijinal Adı: The Pretender
Yazar Adı: Celeste Bradley
Seri Adı: Liar’s Club
Seri Sıralaması: 1/5
Türü: Historical romance, Aşk, Macera
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 432
Çıkış Tarihi: Haziran 2012
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: RITA ödüllü yazar Celeste Bradley'den unutamayacağınız bir seri:
YALANCILAR KULÜBÜ
KURAL #1: Gönlünü Kimseye Kaptırma
Dik başlı güzel Agatha Cunnington kayıp kardeşi James'i aramak üzere taşradan Londra'ya gider. Elindeki tek ipucu Griffin imzasını taşıyan gizemli bir mektuptur. Ancak Agatha'nın amacı uğruna saygı duyulan evli bir bayanmış gibi sosyetede rahatça zaman geçirebilmesi için öncelikle bir kocaya ihtiyacı vardır... Simon Rain gibi uzun boylu, zarif ve gösterişli birine.
Sihirbaz olarak da bilinen Simon Rain Yalancılar Kulübü'nün bir üyesidir. Adamları birer birer komploya kurban gidince bunun sorumlusunu bulmaya çalışır ve ipuçları onu Griffin adlı kişiye götürür. Kılık değiştirerek Griffin'in metresi olduğuna inandığı Bayan Agatha Applequist'in evine girer ve çok geçmeden Yalancılar Kulübü'nün ilk kuralını ihlal ederek kendini bir anda genç kadının cazibesine kapılmış halde bulur.
"Heyecan verici bir okuma serüvenine hazır olun..."
Sabrina Jeffries
"Macera dolu, merak uyandıran, zevkli bir hikâye."
Gaelen Foley
"Bradley mizah yeteneğiyle hikâyeye bambaşka bir tat katıyor.
 Romantic Times

Yorumum: Blog ikizimle okuduğumuz ve okumak istediğimiz kitapların %95’i aynı. Biz de bazı kitapları beraber okuyup yorumlamaya karar verdik.

Epsilon Yayınevi’nden çıkan Gönlünü Kimseye Kaptırma kitabı hiç aklımda olmayan bir kitaptı. Kitabın, ikizimin listesinde olduğunu biliyordum ve indirimde görünce hiç daha arka kapağını bile okumadan satın aldım. Kitabı çok beğendiğimi ve seriye devam edeceğimi en başından söyleyeyim. 

İkizimin yazısını okumak isterseniz Tık Tık!!!

Kitabı sevmemin en önemli sebebi, salt aşkın olmaması içinde bolca macerayı barındırmasıydı. Hele o ajanlı kısımlar yok mu! Merakla ve heyecanla okudum!



Agahta, ağabeyi James’i aramak için taşradan şehre gelmiştir. O tarihlerde yalnız başına bir kadının böyle bir yolculuğa çıkması, dahası yanında biri olmadan ağabeyi bile olsa araması hoş görülmemektedir. Bu nedenle kızımız çevresine evli ancak eşinin bir iş gezisinde olduğunu demiştir. Bir gün arkadaşları eşini görmek için Agatha’yı ziyaret etmeye karar verir ve kızımız iki saat içinde kendisine bir koca bulmak zorundadır. Yoksa Agatha’nın vay haine! Kızımızın imdadına o sırada eve gelen baca temizleyicisi yetişir. Baca temizleyicisi nam-ı diğer Simon’un ise eve girmek için bambaşka nedenleri ve planları vardır.


Baca temizleyicisinden saygın bir koca olur mu demeyin Agatha çok uğraştı ve o uğraşlardan bir alıntı:

“Sevgilim, bir eşin kocasına toplum içinde öğüt vermesi yakışık almaz. Cadaloz görünmek istemezsin, değil mi?”
“Ah, özür dilerim sevgilim. Hatırlattığın için teşekkürler, sevgilim.”
“Eğer susmazsan boğazını sıkacağım. İki hafta boyunca her kelimemi düzeltmen, her hareketimi eleştirmen, aldığım her lanet olası nefesi incelemen…”
“Beyefendiler yanlarında bir hanımefendi varken lanet olası demezler.”
“Bir kelime daha edersen, beraberimde küçük güzel bir cesetten başka bir şey olmayacak!”

Agahta ile Simon arasında yanlış anlaşılmalar, sırlar ve yalanlar bir duvar gibi örülürken; boşlukta kalmış yerlerden aşk içeri sızmıştır bile!

Celeste Bradley’in yazım tarzını ve üslubunu beğendim. Takibe aldığım yazarlar listesine ekledim kendisini. Kitabı tarihi aşk romanları severlere tavsiye ediyorum.

Herkese bol kitaplı günler!

4 yorum:

  1. Normalde de okuduğumuz kitaplar hakkında bol bol konuşurken, aynı kitabı okurken konuşmak daha bir eğlenceli oldu ikiz :) Eline sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok güzel oldu ikiz, hele ki bu kitap hakkındaki dedikodularımız :)) Saol <3

      Sil
  2. oyy siz ikiniz bana bu kitabı iyice merak ettirdiniz amaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir kitap pudram, en kısa zamanda okumalısın <3

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...