28 Ocak 2014 Salı

Cüretkar - Elda Minger

Kitap Adı: Cüretkar
Kitabın Orijinal Adı: The Dare
Yazar Adı: Elda Minger
Türü: Günümüz Aşk
Yayınevi: Koridor Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 288
Basım Tarihi: 2006
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Gelinin baş nedimesi olmak birçok sorumluluğu beraberinde getirecektir. Ancak genellikle bu, casusluk ve striptiz yapmayı gerektirmez... 

Garip bir rica gibi gözüküyordu -hatta Alyssa gibi modern bir kıza bile. En iyi arkadaşı Mindy, evleneceği adama güvenmek istiyordu, fakat partide olacakları engellemenin tek yolu Alyssa'yı striptizci kılığında oraya sokmaktı. 

Daha ne olduğunu anlayamadan kendini partide buldu. Masanın üzerinde dans ederken çekingenliğini üzerinden hemen attı. Ancak kiralık striptizciler bu kadar cüretkar olamazdı...
Şimdi başı damadın sağdıcıyla dertteydi. Ve muhafazakar Cooper, Alyssa'nın meydan okumasını kabul edip küçük oyunu "Doğruluk mu Cesaret mi?"ye katılınca, bahisler ortaya kondu. Çünkü Cooper asla vazgeçmezdi. 

Fakat aynı şey Alyssa için de geçerliydi ve her şeyini tehlikeye atmaya hazırdı. Hatta kalbini bile...

Yorumum: Tam kafa dağıtmalık, araya sıkıştırmalık, atıştırmalık diye nitelendirebileceğim bir kitaptı Cüretkar. Beyaz dizilerin az geliştirilmişi fakat aynı tadı alabileceğiniz güzel bir romandı.

Kitabın arka kapağı beni pek bir yanılttı. Ben daha çok kitabın yetişkinlere yönelik olduğunu düşünürken yazar cinsellik kısmına çok fazla yer vermemişti. Kitabın başında ve sonlara doğru biraz vardı. Orta kısımlar ise tamamen kahkahaya yönelik diyaloglar ve olaylarla doluydu. Özellikle de bir açık arttırma kısmı vardı ki gülmek garanti diyebilirim. 

Alyssa, kimseyi kırmayan, insanlara iyilik yapmaktan hoşlanan genç bir kadındır. En yakın arkadaşı kendisinden hayatına dair çok önemli bir iyilik istemektedir. Damadın bekarlığa veda partisine sızmasını ve casusluk yapmasını! Zor da olsa görevi kabul eden kızımızı parti hiç tahmin etmediği bir yöne sürükleyecektir. 

Cooper, bir işkolik. En son ne zaman doğru düzgün bir ilişkisi olduğunu bile hatırlamayan bir adam. Ama ne olduysa oldu striptiz yapan kızlardan biri Cooper’ı fena etkilemiştir. 

Yazarın, okuyucuyu ters köşeye yatırmasını sevdim. Mesela, bir durumdan sonra böyle böyle olur diye düşünürken olaylar bambaşka yönde ilerledi. Hatta kitaba başlamadan önceki tahminlerim bile tutmadı. Bu bakımdan yazarın tarzını ve kurgunun ilerleyişini sevdim.

Kitaptaki en önemli eleştirim çeviri. Karşılıklı konuşmaların karıştırılması okuma hızımı bayağı bir etkiledi. Kitabın bazı yerlerini iki kere ve daha fazla okudum. Acaba bu cümleyi Cooper mı söyledi yoksa Alyssa mı? Hatta bazı yerlerde cümle sahibini bulmak için kendimce senaryolar yazdım. Buna rağmen okuyabileceğiniz, kendi kategorisinde güzel bir kitaptı.

Cüretkarı, blog ikizim Kütüphanemden Kitap Manzaraları ve arkadaşımız One Better Day ile beraber okuduk. Onların yorumları için isim kısımlarına tıklamanız yeterli.

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...