19 Ocak 2014 Pazar

Falling Kingdoms: Yıkılan Krallıklar - Morgan Rhodes



Kitap Adı: Yıkılan Krallıklar
Kitabın Orijinal Adı: Falling Kingdoms
Yazar Adı: Morgan Rhodes
Seri Adı: Falling Kingdoms
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Genç-Yetişkin, Fantastik
Yayınevi: DEX Kitap
Sayfa Sayısı: 424
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 5/5



Arka Kapak Yazısı: Prenses: Lüks bir dünyada şımartılarak büyütülmüş Cleo, uzun zaman önce yeryüzünden silinip gittiği düşünülen büyünün peşinde, zorlu ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmak zorunda.

Asi: Haksızlıklar yüzünden öfkeden deliye dönen Jonas, ülkesinin sefalet içinde kalmasına neden olan baskıya karşı ayaklanıyor ve hiç tahmin etmediği bir görev üstleniyor.

Büyücü: Kraliyet ailesinin bir ferdi olan Lucia, geçmişi hakkındaki gerçeği ve sahip olacağı kehanet edilen doğaüstü gücünü keşfediyor.

Veliaht: Şiddetle büyüyen ve fetih için eğitilen, kralın ilk çocuğu Magnus, yüreğin kılıçtan daha keskin olabileceğini anlıyor.

Mitikanın üç krallığında da büyü uzun zaman önce unutulmuştu. Şimdi, barışın hüküm sürdüğü yılların ardından, ölümcül bir huzursuzluk içten içe, bir hastalık gibi yayılıyor. Her bir krallığın lideri güç için savaş baltasını çıkardı, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Krallıklar yıkılacak. Peki ama her şey yıkıldıktan sonra kim zaferle ayakta kalacak?

Yorumum: DEX, harika bir seriye daha başladı! Yıkılan Krallıklar, tam da benim sevdiğim tarzda bir fantastik kitap. Konusuna geçmeden önce biraz yazarın yarattığı dünyadan bahsetmek istiyorum.

Kurgu üç krallık üzerine kurulmuştur: Auranos, Limeros ve Paelsia. 

Auranos; bu üç krallık içerisindeki en büyük krallıktır. Zenginliğiyle ön planda olan, dış görünüşteki lükse önem veren bir yerdir. Limeros; Auranos’un tam tersi bir krallıktır. Sade, lüksü ve gösterişi günah sayan bir yerdir. Arada kalan Paelsia da iki krallık arasında sıkışmış, en fakir ülkedir. Geçmişte yaptıkları ticari anlaşmalar Paelsia halkının şu anda fakir olmasının nedenidir. 

Kitabımız sürekli değişen karakterlerden oluşmaktadır. Şöyle ki; bir bölümde Paelsia, bir bölümde Limeros ve bir bölümde Auranos’da olan olaylar anlatılmakta ve bu bir döngü halindedir. Dolayısıyla ana karakterler bölüme göre değişmektedir. 

Paelsia’daki ana karakterimiz; Jonas. Bence serinin ilerleyen kitaplarında taraf değiştirecek bir karakter. En azından ben öyle umuyorum. Kilit bir isim. 

Auranos’tan Cleo. Kendisi krallığın küçük prensesi ve hiç de göründüğü gibi biri değil. Kitap ilerledikçe sevebileceğiniz bir karakter.

Limeros’tan krallığın varisi Magnus ve kız kardeşi Lucia. Lucia’da kendisinin bile çözemediği değişik bir şeyler var. Magnus, değişik bir karakter. Zamanla sevebilirsiniz ya da nefrette edebilirsiniz. Babası ise yani Limeros’un kralı tam bir sinsi. Planlar, planlar, planlar… Planların arkasındaki başka planlar desem yeridir.  

Olaylar Jonas’ın ağabeysinin, Cleo’nun nişanlısı tarafından öldürülmesi ile başlamaktadır. Uyuyan dev uyandırılmıştır artık. Kendi kabuklarında olan bu üç krallık arasında yakın zamanda bir savaş patlak verecektir. Dost görünen ittifaklar ve düşmanlar… Bir de cadılık ve büyücülük!

Sevdiğim güzel bir fantastik kitaptı. Tavsiyemdir.

Herkese bol kitaplı günler!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...