14 Ocak 2014 Salı

Kolye Üçlemesi: Gelinin Kolyesi - Kat Martin



Kitap Adı: Gelinin Kolyesi
Kitabın Orijinal Adı: The Bride’s Necklace
Yazar Adı: Kat Martin
Seri Adı: Kolye Üçlemesi
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Historical Romance, Macera
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 352
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı: Tory, kız kardeşi Claire’i, şehvet düşkünü üvey babalarının kötü planlarından kurtarabilecek tek kişidir. Çünkü annelerini kaybetmişlerdir. Kız kardeşiyle birlikte kaçmaya karar verirler. İhtiyaç duyacakları parayı sağlamak için, baron üvey babalarının aile yadigârı kolyesini çalar ve satarlar.

Kolyeden gelen para onlara kısa bir süre için yeterli olur ancak sonrasında, soylu olmalarına rağmen asıl kimliklerini gizleyerek bir malikânede hizmetçi olarak çalışmaya başlarlar. Hizmetine girdikleri Kont Cord, bu iki genç kızın gerçek kimliklerini bilmemektedir. Kötü kalpli üvey baba, kolyesini çalan üvey kızlarını bulmak için harekete geçtiğindeyse, hem Kont Cord hem de kız kardeşler için gerçek bir yüzleşme yaşanacaktır.

"Muhteşem derecede başarılı."
-A Romance Review-

Yorumum: Kolye Üçlemesinin ilk kitabı olan Gelinin Kolyesi beğendiğim ve beğenmediğim tarafları olan bir kitaptı. Bana göre kurgudaki macera-aşk ikilisinin dengesi tam olarak sağlanamamıştı. Kitabın macera kısmına eleştirecek bir sözüm yok, okurken çok keyif aldım. Ancak, aynı şeyi çiftimizin aşkları için söyleyemeyeceğim. 


Kitabın bir tek çiftimize odaklanmamasını, yazarın yan karakterlere bolca yer vermesini sevdim. Özellikle de serinin ikinci ve üçüncü kitaplarındaki karakterleri şimdiden merak ediyorum. Onların geçmişlerini okumak, serinin ilerleyen kitapları hakkında ipuçları okumak güzeldi. Ancak bu durum bazen Tory ve Cord aşkını gölgede bırakmıştı.

İkilimizin bazı davranışları tarihi aşk romanı karakterleriyle uyuşmuyordu. Belki başka kitap türlerinde - günümüz aşklar gibi – yadırganmayacak olaylardı ama tarihi aşk romanına uymamıştı. 

Kitapta en sevmediğim şey ise Cord’un önce Tory’nin kız kardeşinin peşinde koşması, sonradan Tory’i fark etmesiydi. Neyse ki ilk 20-25 sayfada oldu da bu olaylar hızlı geçildi. Bu iki kız kardeş olayını hangi tür kitabı okursam okuyayım sevmiyorum. 

Yine de ikinci kitabı merak ediyor ve okumayı düşünüyorum. Kitap hakkında olumlu bir yorum okumak isterseniz Sevgili Pudra Tozu'nun bu yorumuna bakabillirsiniz.

Seri sıralaması

1.      Gelinin Kolyesi (The Bride’s Necklace) – Tory ve Cord
2.      The Devil’s Neclace – Ethan ve Grace
3.      The Handmaiden’s Necklace – Rafael ve Danielle

Herkese bol kitaplı günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...