17 Şubat 2014 Pazartesi

Mahşerin Dört Atlısı #2: Limos - Larissa Ione



Kitap Adı: Limos
Kitabın Orijinal Adı: Immortal Rider
Yazar Adı: Larissa Ione
Seri Adı: Mahşerin Dört Atlısı
Seri Sıralaması: 2/6
Türü: Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: Arunas Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 463
Çıkış Tarihi: 2012
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Mahşerin Dört Atlısından Limosa merhaba deyin. O bir dişi. Ama bildiğiniz dişilerden değil. Ölümsüz, savaşçı, tutkulu, inatçı ve geçmişi sırlarla dolu bir dişi. R-XR askeri olan Arik Wagner, Limosun cazibesine karşı koyamayıp onu öper. Fakat bunu yaparken Limosun nişanlısı Satanı çok kızdırdığını ve cehennemde işkence dolu günler geçireceğini bilmez. Limos ise binlerce yıldır özlemini duyduğu şeyleri bulduğu Ariki kurtarmak için tüm dünyayı karşısına alarak kardeşi Salgın ile bir anlaşma yapar. Fakat bu anlaşmanın başına neler açacağından habersizdir.Limos ve Arikin tutkularını gözler önüne seren, geçmişteki sırların ortaya çıktığı bu sürükleyici efsaneyi ellerinizden düşüremeyeceksiniz.

Yorumum: Seriye blog ikizimin tam senlik bu seri, çok seversin demesiyle başladım. Limos'u blog ikizim Kütüphanemden Kitap Manzaraları ve arkadaşımız One Better Day ile beraber okuduk. (Onların yorumlarını okumak için isimlerine tıklamanız yeterli ^)

Mahşerin Dört Atlısı’nın tek bayan üyesi Limos’un macera ve aşk dolu serüvenini okumaya ne dersiniz? 

Limos, hem güzel, hem zeki hem de tam bir savaşçı! Normal hayatında parti kızı havasında olan Limos, iş savaş durumuna gelince tamamen zıt bir karaktere bürünmektedir. Özellikle de sevdiklerinin hayatı tehlikeye düştüğü an Limos’un gözüne bile gözükmeyin. 



Genç kız, annesi tarafından şeytanlar diyarında büyütülmüştür. Zamanı geldiğinde yeryüzüne gönderilmiş ve kardeşlerini bulması için görevlendirilmiştir. Asıl amacı bambaşka olan Limos, kardeşlerini tanıdıktan sonra farklı kararlar almıştır. 

Arik, bir insanoğlu ama yaşadığı bir takım olaylar sonucu farklı özelliklere sahip olmuştur. Limos’dan hoşlanan genç adam işi bir adım ileriye götürmek istemiş ve kızımızı öpmüştür. Ancak bu öpücük, Arik’in bilinmeyen bir diyara sürüklenmesine neden olmuştur.
Salgın, bu kitapta da boş durmamakta ve bol bol entrika çevirmektedir. Reseph ve dünyanın sonunu getirme planları! Her sayfa bir yalan her sayfa bir tuzak. Rseph mi, kardeşleri mi galip gelecek?

Kitap, serinin ilk kitabı olan Ares’den çok daha güzel bir kitaptı. Kurgu tam oturmuş ve çeviri çok daha iyiydi. 

Seride, kendisinden sonraki kitap hakkında bilgi, ipucu verilmesi olayını da çok sevdim. Limos’da bol bol, üçüncü kitap olan Thanatos hakkında bilgiler vardı. Yazarın bu yaklaşımı seri devamlılığı açısından hoş bir ayrıntı olmuş.

Seri Sıralaması
1.      Ares
2.      Limos
3.      Thanatos
4.      Reseph
5.      Reaver
6.      Revenant

“Haber vermeden buraya gelmen aptallık, şeytan katili.”
“Sana tweet atmaya çalıştım ama siz atlılar sosyal medyadan biraz korkuyorsunuz sanırım.”

Bir öpücük insanın hayatını nasıl ve ne kadar değiştirebilir diyorsanız bu fantastik kurgu tam size göre. 

Herkese bol kitaplı günler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...