3 Mart 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 5: Büyüklere Masallar: Elizabeth Hoyt



Herkese merhaba!!

Bu hafta köşemin konuğu çok sevdiğim yazarım Elizabeth Hoyt’tu. <3

Keyifli okumalar!!


Elizabeth Hoyt, tarihi aşk romanları türünde belirli kalıplardan uzaklaşıp farklı karakterler seçmesi ile bilinmektedir. Bir kitabında erkek karakterin gözü yoktur, bir başka kitapta ise uşak ana karakterdir. Kadın karakterler taşralı da olabilir, dul da. Yazarın bu gibi farklı konumlardaki kişileri kitaplarında konu alması okuyucuların ilgisini çekmektedir. 

Hoyt’un bu türe ait yazmış olduğu üç kitap serisi vardır ancak Türkçeye Prens Üçlemesi ve Dört Askerin Efsanesi çevrilmiştir. 

Prens Üçlemesi, Çirkinin Aşığı ile başlamaktadır. Bu kitabın en belirgin özelliği ana karakter Edward’ın yüzünde çiçek hastalığının izleri olmasıdır. Kadın karakter Anna ise, genç ve güzeldir ancak duldur. Varis isteyen bir kont ve evliliği süresince çocuğu olmamış bir kadının çelişki, fedakarlık ve sevgi dolu hikayesi sizleri derinden etkileyecektir.

Kalbimi Sana Verdim, değişik kurgusu ile dikkat çeken bir kitaptır. Bir leydi uşağına aşık olursa ne olur? Leydi Georgina, evlenmek istemese de mülkleriyle ilgilenecek bir kahyaya ihtiyacı vardır. Harry’nin göz alıcı, yakışıklı bir uşak olması leydinin dikkatini çekmektedir. Genç adamın bazı suçlamalarla karşılaşması ve dönemin koşulları ikili için aşkı imkansız kılmaktadır. 

Serinin son kitabı Bir Aşk Masalı, okuyucuya adı gibi bir aşk masalı sunmaktadır. Lucy, sessiz sakin bir hayat geçirmektedir ta ki Vikont Simon Iddesleigh ile tanışana kadar. Simon düşmanları tarafından öldüresiye dövülüp, sokağa atılmıştır. Genç kız onun sağlığına kavuşması için elinden geleni yapınca, genç adamın gözünde Lucy bir hemşire değil onu hayata döndüren bir melek olmuştur. Lucy, Simon’u hayata döndürmüştür ancak intikam ateşinden de kurtarmak için elinden geleni yapacaktır. 

Yazar, Dört Askerin Efsanesi serisinde aşk hikayeleri ile birlikte savaş sırasında olan bir ihanete yer vermiştir. Savaştan sağ olarak kurtulan erkek karakterler her kitapta haine bir adım daha yaklaşacaklardır. 

Savaş sırasında Kızılderili kabilesinin saldırısına uğramış bir bölükte olan Amerikalı Samuel’in, İngiltere’ye gelmesinin asıl nedeni haini bulmaktır. Bu işi gizli saklı yürütmek istediği için kız kardeşinin sosyeteye takdimini kullanmaktadır. Genç kız için en iyi refakatçi dul olan Leydi Emeline’dir. Günahkar Aşık’ta Samuel’in kız kardeşi için seçimi asıl kendi hayatını değiştirecektir. 

Bana Aşkını Söyle kitabında okuyucuyu sırlarla dolu bir aşk hikayesi beklemektedir. Melisande, senelerdir Lord Vale’yi sevmekte ve onu uzaktan gizli gizli seyretmektedir. Hiçbir şeyden haberi olmayan Lord’a, bir gün Melisande evlilik teklifinde bulunur. Evlilik ile yeni bir hayata adım atan ikilinin sırlarla dolu geçmişleri peşlerini bırakmamaktadır. Lord Vale, haine bir adım daha yaklaşırken ya kalbini eşine açacaktır ya da onu tamamen kaybedecektir.

Seni Kalbime Yazdım kitabının konusu, güzel ve çirkin masalının o döneme uyarlanmasıdır. Sör Munroe, savaşta ruhuna ve bedenine aldığı yaralar nedeniyle döndüğünden beri kendisini kaleye kapatmıştır. Dillere destan güzellikteki Helen, genç adamın kapısında belirdiğinde sadece kalenin kapısını değil Münzevi Sör’ün kalbinin kapılarını da çalmıştır. 

Yaşanan onca acıya sebep olan hainin ortaya çıktığı Yabani Aşık romanında, vahşi bir adam ve kibar bir kadının imkansız aşkını okumaktayız. Yedi sene bir Kızılderili kabilesinde tutsak olarak yaşayan Reynaud St. Aubyn üvanını almak için evine dönmüştür. Lord, kendisi yokken evde birçok şeyin değişmesiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu değişiklikler içindeki en güzel şey ise Bayan Corning’in lordun evine taşınmış olmasıdır. Genç kız ise sadece resimden tanıdığı bu adamın romantik bir prens olmasını beklemektedir. 

Yazarın kitapları bitmesini hiç istemeyeceğiniz, bittikten sonra ise tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz romanlardır. Çocukluğunuzdaki masalları özlediğinizde, Hoyt’un kitapları size yardımcı olacaktır. 


Diğer Köşe Yazılarım





2 yorum:

  1. Yazarın seri kitaplarından 2 tanesini okudum ve harikalardi

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...