3 Mart 2014 Pazartesi

Love Me with Lies #1: Fırsatçı - Tarryn Fisher



Kitap Adı: Fırsatçı
Kitabın Orijinal Adı: The Opportunist
Yazar Adı: Tarryn Fisher
Seri Adı: Love Me with Lies
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Yeni-Yetişkin, Günümüz Aşk
Yayınevi: Aspendos Yayınları
Sayfa Sayısı: 316
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4/5

  
Arka Kapak Yazısı: Kalbini sadece bir kez verebilirsin; ondan sonraki her şey ilk aşkının peşinden gelir.

Her fırsattan istifade etmesiyle bilinen sivri dilli Olivia Kaspen, akılsızca çekip gitmesine izin verdiği eski erkek arkadaşı Caleb Drake ile şans eseri karşılaşınca kendisini ilk aşkıyla ikinci bir şans isterken bulur.

Calebın hafızasını kaybettiğini öğrenen Olivia, onu geri kazanmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermelidir. Ancak gerçek kimliğini ve kötü geçmişlerini gizli tutmaya çalışan Olivianın en büyük engeli Calebın kurnaz yeni kız arkadaşı, Leah Smithtir.
Böylece bu iki hırslı kadın arasında kendilerini hatırlamayan bir adamı elde etmek için girdikleri vahşi bir mücadele başlar. Ama çok geçmeden Olivia, bir zamanlar kendisinin olanı almak için savaşırken yalanlarının sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Peki, aşk her şeyi affeder mi?


Yorumum: Geçmişle hesaplaşma hiç bu kadar zor olmamıştı. Yapılan hatalar, söylenmeyen gerçekler, kalp kırıklıkları ve söylenen yalanlar… Saplantılı bir aşk hikayesine hazır olun!
Olivia eski sevgilisini karşısında gördüğünde, onu hala unutamadığını ve ikinci bir şans istediğine karar verir. Caleb de zaten hafızasını yitirmiştir. 

“Özür dilerim, bu biraz acayip gelecek ama… Şey… Ben tarzımı bilmiyorum. Hatırlamıyorum.”
“Hatırlamıyor musun? Nasıl hatırlamazsın?”
“Bir kazada hafızamı kaybettim.”


Ancak, Olivia’nın genç adamı tekrar elde edebilmesi için önünde çok büyük iki engel vardır. Birincisi, genç adamın bir kız arkadaşı vardır, ikincisi ise hafızasını geri kazanınca olacaklar.
Fırsatçı, geçmiş ve günümüz arasında geçen bir kitaptır. Kitabın bu yönünü sevdim. Şu an için Caleb ve Olivia ayrılmış olabilir ama ya geçmişte yaşananlar? Nasıl tanışmışlar ya da gerçekten ayrılma sebepleri neydi? Yazarın bu tarzı, okuyucunun kafasındaki soru işaretlerini açıklayarak, kitabın sürükleyiciliğini sağlamış.

Olivia gerçekten de saplantılı bir aşık. Caleb’i elde etmek için yapamayacağı ya da yapmayacağı hiç bir şey yok. Bu kitabı okumadan önce, genç kıza gıcık olacağıma dair duyumlar aldım. Eğer bir karaktere gıcık olursam kitap ne kadar güzel olursa olsun çok zor bitiririm, elimde sürünür. Kendimi bildiğimden kitaba psikolojik olarak yaklaştım . Ana konusu saplantılı bir aşk hikayesi olan karakterler okuyacağımı düşünerek okudum. Olivia’ya gıcık olma yolunu seçmeyip, onu anlama yolundan gittim. Durum bu olunca da kitabı sevdim. Yer yer Olivia tabiî ki de sınırı aştı ya da bunu da mı yaptı dedirtti ama genel olarak bakınca demek ki böyle bir aşk hikayesinde böyle oluyormuş dedirtti. 

“Birini sevmek, kendini mutlu etmekten daha çok şey demektir. Onun senin olduğundan daha mutlu olmasını istemelisin.”
*****
“Kalbini sadece bir kez verebilirsin; ondan sonraki her şey ilk aşkının peşinden gelir.”

Seri Bilgisi
1.      Fırsatçı
2.      Tehlikeli Kızıl
3.      Thief

Kitabı blog ikizimle birlikte okuduk. Hatta o bayağı bi tahminlerde bulundu ve bazıları tuttu. Blog ikizimin yazısı için TIK TIK!!

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...