30 Mart 2014 Pazar

Poseidon Savaşçıları #2: Atlantis'in Uyanışı - Alyssa Day

Kitap Adı: Atlantis’in Uyanışı
Kitabın Orijinal Adı: Atlantis Awakening
Yazar Adı: Alyssa Day
Seri Adı: Poseidon Savaşçıları
Seri Sıralaması: 2/8 + 2 novella
Türü: Yeni-Yetişkin, Fantasttik
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 382
Basım Tarihi: 2013
Puanım: 4,5/5


Arka Kapak Yazısı: Son zamanlarda gerçekleşen vampir saldırıları yüzünden Dünyada huzur bozulmuş, gezegenin üzerine adeta karanlık bir bulut çökmüştür. Bu tehlikeye karşı harekete geçecek, insanoğlunu ve Atlantislileri kurtarabilecek tek bir kişi vardır: Ven. Vampirler tarafından ailesi katledilen Erin, tüm yaşamını intikam üzerine kurmuş, oldukça güzel ve yetenekli bir cadıdır. İkisinin yollarını kesiştiren ise, tüm felaketlerin başını çeken vampir Caliguladır.

Büyük tehdide karşı mücadele eden Ven ve Erin arasında gelişen karşı konulmaz sevgi zamanla hem Atlantislileri hem de Dünyadakileri etkileyecek güce erişir. Peki iyiliğin kötülükle karşı karşıya geldiği bu savaşta Ven ile Erin zorlu mücadelelerini ne kadar sürdürebilecektir?

"Poseidon Savaşçılarının muhteşem hikâyesi Venin yolculuğuyla kaldığı yerden devam ediyor."
Christine Feehan

"Alyssa Dayin başarısı yine göz dolduruyor. Atlantisin Uyanışı heyecan dolu hikâyesi ve kışkırtıcı
karakteriyle sizleri yine kendisine hayran bıraktıracak. Bu dünyaya katılın, kesinlikle pişman olmayacaksınız."
Kerrelyn Sparks

"Alyssa Dayin karakterleri sizi alıp bir girdabın içine çekiyor. Uzun zamandır karakterlere veya bir hikâyeye kendimi böylesine kaptırmamıştım. Tadını çıkarın!"
Susan Squires

Yorumum: Kötü vampirler mi okumak istiyorsunuz? İşte bu kitap ve seri tam da sizin istediğiniz türden. Şimdiye kadar okuduğum vampir kitaplarında iyi ve kötü vampirler bir aradaydı. Bir şekilde vampirlerin iyi yönünü görmek o karanlık doğalarını kapatıyordu. Ta ki bu seriye kadar.
Serinin ilk kitabının yorumunda bahsetmemişim ama buradaki vampirlerin hepsi kötü! Tek bir amaçları var o da dünyayı ele geçirmek. O kadar karanlık ve kötüler ki okurken adeta düşman kesiliyorsunuz. 



Poseidon Savaşçıları, yüz yıllar önce dünyayı ve insanlığı kötülerden korumaya yemin etmişlerdir. Vampirlerin amaçlarını gerçekleştirmemek için amansız bir savaşa girmekten asla çekinmemektedirler.

Atlantis’in Uyanışı’ndaki aşk hikayesine gelirsek, kitabımızın çifti Prens Ven ve bir cadı olan Erin’dir. Prens Ven, cadılardan nefret etmektedir, ancak Erin’in cazibesine kapılmıştır bir kere.

“Kan emiciler ve Biçim değiştirenler dışında Ven’in en nefret ettiği varlıklar cadılar ve benzerleriydi.”

Eee ne diyelim, en büyük aşklar nefretle başlarmış . :p

Ven, bu kadar nefret etmesine rağmen Prens olan ağabeyinin emri üzerine bir cadı ile görüşmeyi kabul etmiştir. Prens Conlan’ın amacı büyücüler ve Atlantisliler arasında bir ittifak kurmaktır.

“Hey, ben dostum. Beni kurbağaya dönüştürmeyin. Atlantisli Ven’im ben.”

Dışarıdan bakıldığında Erin cadı bir insan olarak görünmektedir. Ancak yüzlerce yıl önce yazılmış olan kaynaklar Erin’in cadıdan çok daha fazlası olduğunu işaret etmektedir. Peki Erin nedir ya da güçleri nelerdir? İşte yazarımız Alyssa Day’in okuyucularına en büyük sürprizi de bu.

Küçük bir SPOİLER’lı dipnot: Atlantis’in gelmiş geçmiş en büyük gücüne sahip olan başrahibi Alaric ile insan direnişçi Quinn arasında filizlenen aşk gittikçe güçlenmektedir! Ahhh serinin son kitabını merakla beklemekteyim.

Seri Bilgisi
1.      Atlantis’in Yükselişi (Atlantis Rising) Conlan ve Riley
2.      Atlantis’in Uyanışı (Atlantis Awakening) Ven ve Erin
3.      Atlantis’in Kurtuluşu (Atlantis Unleashed) Justice ve Keely
4.      Atlantis Unmasked – Alexios ve Grace
5.      Atlantis Redeemed – Brennan ve Tiernan
6.      Atlantis Betrayed – Christophe ve Fiona
7.      Vampir in Atlantis – Daniel ve Serai
8.      Heart of Atlantis – Alaric ve Quinn

İki Novella
1,5. Wild Thing
2,5. Shifter’s Lady: A Warrior of Poseidon Novella

Değişik kurgulanmış bir fantastik seri. Atlantis, vampirler, şekil değiştirenler, cadılar, ruh okuyucuları ve daha neler neler… Fantastiğe alışkın okuyucuların sevececeğini düşünüyorum.

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...