16 Nisan 2014 Çarşamba

OKK 26. Blog Tur: Hop Çiki Yaya Serisi - Mehmet Murat Somer



Herkese merhaba!!

26. blog turumuzun konuğu Nar Kitap’tan çıkan Mehmet Murat Somer’in Hop Çiki Yaya serisi! Serimiz yedi kitaptan oluşmakta ama biz turumuz süresince dört kitabı okuyup inceleyeceğiz. Ben Buse Cinayetleri’ni okuyacağım. 

Tanıtım



“Bunlar, ucuz cinsinden takipçi, erkete ya da tetikçiydiler. İşin ne olduğundan bile haberleri olduğuna şüpheliydim. Sadece beni izliyor, nereye gitsem ellerindeki telefonla, temasta oldukları her kimse ona, bilgi veriyorlardı...”

Öldürülen “Buse”nin, ya da eski adıyla “Kız Fevzi”nin, öyle olmadık bir ilişki ağının ortasında olduğu anlaşılıyor ki sorup soruşturdukça... Normalin normali bir orta halli mahalle muhiti... Tuhaf bir gazeteci kadın... “Hipnoz”la meşgul olan birileri... Ve otoriter-muhafazakâr bir partinin üst düzey yöneticisi... Ne adına, niçin işlenmiş bir cinayet ki bu?

Polisiye edebiyatta, yazarlar kadar dedektifler ya da çözümleyici kahraman tipleri de meşhurdur. Sherlock Holmes, Hercule Poirot, Maigret ve diğerleri kimi zaman yazarlarını bile gölgede bırakmışlardır. 

Hop-çiki-yaya Polisiyeleri dizisinin de merkezinde böyle bir tip var: İyi eğitim almış, kültürlü, sevimli, “sosyal”, aynı zamanda hayatına istemediği kimseyi sokmamakta kararlı, yakışıklı, Uzakdoğu sporlarına vâkıf bir travesti… Cinâî vakaların çözümlendiği merkez üssü de, onun işlettiği gay bar… 

Mehmet Murat Somer bizi bu kahramanın peşinden travestilerin dünyasına, parıltılı İstanbul gecelerinin karanlıklarına, şiddet dolu cinayetlere götürüyor... “Kim yaptı?”, “Neden yaptı?” sorularının yanıtını ararken kurbanların sıradışı hayatlarına konuk ediyor. Ve “genel ahlâk” nazarında “sapık” olanlarla (ki bunlar çoğunlukla kurbanlar) “düzgün” sayılanların (ki bunlar çoğunlukla failler) aslında hayata ve “zevklere” dair ne kadar çok şey paylaştıklarını gösteriyor!
Her sınıftan İstanbullu hayatların girdisi çıktısıyla rengârenk bir fon… Heyecan, gerilim, hızlı tempo… Kadın ve erkek cinselliklerini ti’ye alan özel bir mizah… Akıcı, ferah bir dil… Hop-çiki-yaya Polisiyeleri, polisiye tutkunları için gerçek bir sürpriz!

HOP ÇİKİ YAYA SERİSİ TUR TAKVİMİ



16 Nisan 2014

Tanıtım – Duyuru – Çekiliş



17 Nisan 2014

Pudra Tozu - Mehmet Murat Somer Röportajı

Kütüphanemden Kitap Manzaraları – Mehmet Murat Somer ve Nar Kitap Üzerine



18 Nisan 2014

Kitap Tutkusu – Buse Cinayetleri Yorum

Fighting!! – Huzur Cinayetleri Yorum



19 Nisan 2014

Pudra Tozu - Aykırı Dünyanın Kokoşluk Masalı

Kitap Tutkusu – Karakterimizin Sinema Aşkı

Fighting!!Karakterin Örnek Aldığı Kişi Audrey Hepburn



20 Nisan 2014

Pudra Tozu - Peygamber Cinayetleri Yorum

Kütüphanemden Kitap Manzaraları - Jigolo Cinayetleri Yorum


Çekiliş için TIK TIK!!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...