25 Mayıs 2014 Pazar

Sır Muhafızı - Kate Morton



Kitap Adı: Sır Muhafızı
Kitabın Orijinal Adı: The Secret Keeper
Yazar Adı: Kate Morton
Türü: Aile, Dram
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 588
Çıkış Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Yaşadığınız Hayatın Zaten Yaşayacağınız Hayat Olduğuna Emin misiniz?

1961: Laurel sıcak bir yaz gününde, çocukken oynadığı ağaç eve saklanmış, Billy adında bir gencin, Londra’ya taşınmanın ve parlak bir geleceğin hayalini kuruyordu. Fakat bu huzurlu gün sona ermeden, Laurel, hayatını değiştirecek bir cinayete tanık olacaktı.

2011: Laurel artık çok sevilen bir oyuncuydu ama geçmişin gölgesinden bir türlü kurtulamıyordu. Tanık olduğu günahları aklından çıkaramadığı için aile evine dönerek geçmişin gizli parçalarını bir araya getirmeye karar verdi.

Bambaşka dünyalardan üç yabancının, Dorothy, Vivien ve Jimmy’nin yolu, savaş dönemi Londra’sında şans eseri kesişecekti.

Ve hiçbirinin hayatı eskisi gibi olmayacaktı.

Yorumum: Geçmiş ve şimdiki zaman arasında geçen bir hikaye sizleri beklemektedir. Kitabı okurken kendinizi zaman zaman Dorothy, Vivien ve Jimmy’nin hikayesinde bulacak, zaman zamansa Laurel’in geçmişi araştırmasını okuyacaksınız.

Laurel, kasabada yaşayan kendi halinde bir ailenin kızıdır. Hem ünlü olmanın hem de Billy ile evlenmenin hayallerini kurmaktadır. Bir gün hiç beklemediği yer ve zamanda bir cinayete tanıklık edince tüm hayatı değişir. Ailesi için doğru ya da yalan söylemek zorunda kalır. Sonrası evi terk etme, meşhur ve sevilen bir sanatçı olma…

Ama yine de geçmiş onu rahatsız etmektedir. Bir yerlerden başlayarak, geçmişi araştıran Laurel’i hiç ummadığı olaylar ve sürprizler beklemektedir.

Kitap ilerleyiş açısından biraz ağır bir kitaptı. Konu olarak güzeldi ama akıcılık açısından son 150 sayfa akıcıydı diyebilirim. Başlarda olayların yavaş ilerlemesi zaman zaman sıkılmama neden olsa da son sayfalar ve okurken hiç beklemediğim olaylar kitabı daha sonradan sevmeme sebep oldu. 

Boş zamanınız varsa ve gerçekten kafa dağıtıcı değil de ağır ilerleyen bir roman okumak istediğinizde Sır Muhafızı sizin için iyi bir seçim olacaktır. 

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...