9 Temmuz 2014 Çarşamba

Ölümcül Oyuncaklar #2: Küller Şehri - Cassandra Clare



Kitap Adı: Küller Şehri
Kitabın Orijinal Adı: City of Ashes
Yazar Adı: Cassandra Clare
Seri Adı: Ölümcül Oyuncaklar
Seri Sıralaması: 2/6
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin, Macera
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 474
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Vampirler, kurtadamlar, periler, gerçek aşk ve aklınızı başınızdan alacak kadar heyecan! Ölümcül Oyuncaklar can yakmaya devam ediyor!

Komada bir anne ve dünyayı yok etmeye kararlı bir baba.. Clary Fray, kurtadamlar, şeytanlar ve gizemli Gölgeavcılarıyla dolu, ürkütücü New York yer altı dünyasına doğru sürükleniyor. Geçmişiyle ilgili öğrendikleri yalnızca başlangıç. Şimdiyse dünyanın kaderi Clary'nin ellerinde. Yeni keşfettiği güçlerini ustaca kullanmayı ve asla kendisinin olmayacak bir erkeğe karşı hislerini dizginlemeyi başarabilecek mi?

Yorumum: Artemis Yayınları, Ölümcül Oyuncaklar serisinin son kitabını yakında yayınlayacağını duyurduğundan beri seriyi okumaya daha bir hız verdim. 

Aslında bu kitabı ilk kitaba göre daha fazla sevdim. Çünkü aksiyonu bol, fantastik öğeleri fazlaydı. Ama Kemikler Şehri’nden daha az puan verdim. Nedenine gelince, kitaptaki bir durumdan rahatsız olmam. Kitabı okurken bu durumun bir kurmaca olduğunu düşündüm ve serinin diğer kitaplarının arka kapaklarını okuduğumda hislerimde yanılmadığımı gördüm. Ama yine de bilsem bile okurken rahatsız olduğum bir şeydi.



Küller Şehri, daha çok Jace üzerine kurulmuş bir kitaptı. Ailesinin yaptıklarını ona ödetmeye kararlı bir düşman Jace’in peşinde. Hem de tüm yetkiyi Merkez’den alan bu kadın Sorgucu olarak genç Gölge Avcısı’na istediğini yapabilir. 

Jace’in kardeşleri ise ne pahasına olursa olsun ağabeylerini korumaya ve hatta onun için canlarını vermeye kararlıdır. 

“Neden kızlar duşta bu kadar uzun kalır? Ölümlü kızlar, Gölge Avcıları, dişi iblis efendileri… Hepsi aynı, burada beklerken yaşlandım.”
 
Seride en sevdiğim şey yazarın tek bir fantastik türe odaklanmayıp, bir çok türden yazmasıydı. Kurtadamları okurken karşınıza birden vampir Rafael çıkabilir ya da korkunç iblisler. 

Seri Sıralaması
1.      Kemikler Şehri – City of Bones
2.      Küller Şehri – City of Ashes
3.      Camlar Şehri – City of Glass
4.      Düşmüş Melekler Şehri – City of Fallen Angels
5.      Kayıp Ruhlar Şehri – City of Lost Souls
6.      Cennet Ateşi Şehri - City of Heavenly Fire

Cehennem Makineleri Seri Sıralaması
1.      Mekanik Melek - Clockwork Angel
2.      Mekanik Prens - Clockwork Prince
3.      Mekanik Prenses - Clockwork Princess

Valentin’in planları tartışmasız bir şekilde ilerlerken, Gölge Avcıları onu durdurabilecek mi? Özellikle de en büyük yardımı yapabilecek olan Jace, Sorgucu ile uğraşırken bu durum zor gibi gözükmektedir. 

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...