25 Ağustos 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 23: Beni Bulun - Michelle Knight



Herkese merhaba!!

Bu haftaki köşe yazım gerçek bir hikaye olan Beni Bulun! Okurken çok etkilendim ve ağladım.Çok farklı bir hikaye.

Diğer köşe yazılarım için tık tık!!



1 ev, 3 kadın ve 11 yıllık esaret. Michelle Knight’ın yazmış olduğu Beni Bulun gerçek bir olayın çarpıcı hikayesi…

Michelle Knight, 22 Ağustos 2000 tarihinde, oğlu Joey’in vekalet davasına giderken aklında sadece oğluna kavuşmak vardır. Davaya yetişmeye çalışan Michelle’e o anda yardım elini arkadaşının babası olan Ariel Castro uzatmıştır. İnsan arkadaşının babasına güvenebilmeli değil mi?

O günden itibaren Michelle’in hayal edemediği kadar zor bir hayat başlamıştır. Genç kadın için işkence ve tecavüzlerden daha zor olan şey ise onu kimsenin aramamasıdır. Hakkında ne bir televizyon haberi ne de bir el ilanı vardır. Sanki bu dünyada hiç yaşamamış gibi, sanki hiç var olmamış gibi… Ortadan kaybolmasını kimsenin fark etmemesi, onu aramamaları içini bulunduğu durumdan daha çok acıtmıştır. 



Ariel Castro, 2003 yılında 16 yaşında olan Amanda Berry’i kaçırmıştır. Amanda, Ariel’in hoşlandığı kadın tipinde olduğu için ona daha ayrıcalıklı davranmaktadır. Adamın, Amanda’nın gelmesi ile beraber Michelle’e davranışları daha da kötüye gitmiştir. Çünkü genç kız onun için ayrıcalıklıdır ve Amanda’nın istemediği bir şeyi ona yapmamaktadır. Bunun intikamını da Michelle’e akıl almaz işkenceler yaparak almaktadır.

Bu iki kıza 2014 yılında o zaman 14 yaşında olan Gina DeJesus katılmıştır. Ariel Castro’nun son kurbanı aralarına katıldığında Michelle’in durumu eskisinden daha da kötüye gitmiştir. Ariel’in dediğine göre aralarında en nefret ettiği kişi Michelle’dir ve tüm öfkesini ona yönlendirmiştir. İşkence ve tecavüzler günde en az bir kez olmakla beraber bazen bu sayı üçe ve dörde çıkmaktadır. 

Michelle, benimle olduğu sürece diğer kızlara zarar veremez, bu nedenle istediği kadar bana zarar versin diye de düşünmektedir. Bu nedenle, adamın Gina’ya yaklaştığı zamanlarda kendisiyle birlikte olması için yalvarmaktadır.

Michelle, esaretle geçen bu 11 yıl boyunca 5 kez hamile kalmış ve hepsinde de düşük yapmıştır. Çünkü Ariel, ondan çocuk sahibi olmak istememektedir. Hatta ilk hamileliğinde bebek düşsün diye Ariel onu aç ve susuz bırakmış sonuç umduğu gibi olmayınca da halterle karnına vura vura istediğini elde etmiştir.

Kaçma hikayeleri ise tam bir mucizedir. Ariel’in bir anlık dalgınlığı ile iç kapıyı kilitlemeyi unutması bu üç kadına ve Amanda’nın Ariel’den olan çocuğu Jocelyn’e özgürlük sağlamıştır. Tahta olan ön kapıyı hafifçe kıran Amanda bağırarak yardım istemiş ve onu duyan bir komşuda kapıyı tamamen kırmıştır. 

Üst katta zincirlenmiş olan Michelle ve Gina’nın polisler gelene kadar olanlardan haberi yoktur. İşkenceye en çok maruz kalan Michelle’in diğer kadınlara göre durumu daha kötüdür.
Ariel Castro, müebbet hapisle cezalandırılmıştır ancak cezası sırasında intihar etmiştir. 

Beni Bulun, acıklı ama bir o kadar da herkese örnek olacak, ders çıkarılacak gerçek bir hikaye. Michelle olanları tüm çarpıcılığı ile kaleme almış. Okurken bir iğrenme, kitaptan soğuma gibi şeyler hissetmedim. Tek düşündüğüm Ariel Castro’nun nefret edilesi bir insan olduğuydu. 
 

Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisini dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...