29 Eylül 2014 Pazartesi

Bağdat Caddesi Güzeli - Ender Aksu


Kitap Adı: Bağdat Caddesi Güzeli
Yazar Adı: Ender Aksu
Türü: Günümüz Aşk
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 304
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4,5/5

Arka Kapak Yazısı:
Sevgili özgüvenim!
Lütfen evine dön.
Seni çok özledim.
Söz veriyorum,
bir daha hiç ayrılmayacağız."

Kadınlar hür doğar. Sonra, yaşarken bir şeyler olur ve kimisi bu kadınların, bir sele kapılıp 'öyle inanarak', 'şöyle kendini adayarak', 'böyle delicesine' akar durur. Neyse ki, kimi dramatik sürprizler işe yarar da, yeniden özgürleşir kadın. Kendi yolunu bulur. Ve dünyanın en güzel kadını olur.

Bağdat Caddesi'nin en güzel kızı, yıllar sonra incinmiş gururu, gri eşofmanı, dip boyası gelmiş saçları, ayva göbeği ve yanlardan pırtlayan yağlarıyla dönmüştü Cadde'ye. Ama kendini toplaması uzun sürmeyecek, bir kuaför seansı, alışveriş turları, eski dostlarla kabarık hesaplı birkaç buluşma ve kimi cazip flört girişimleri sayesinde tastamam dirilecekti. Ah, yakışıklı mı yakışıklı bir Golden olan Hope'u da unutmayalım. İşte Yasemin'in yeni hayatı! Peki her şeyin bu kadar mükemmel gitmesi mümkün mü? Elbette hayır. Pişmiş tavuğu dahi kıskandıracak hadiseler pusuya yatmış, Yasemin'i bekliyor. Gelip geçen kocanın türlü biçimlerde unutturduğu 'ihtiras', pek ihtimal verilmeyen, hazırlıksız zamanlarda Bağdat Caddesi Güzeli'ne kendini tekrar hatırlatacak. Ve yeniden keşfedilen aşk,Yasemin'i kollarından tutup epeydir ayrı kaldığı özgüvenin duvarına şöyle bir çarpacak. Ki, iyi de edecek. Bağdat Caddesi Güzeli boyunca Yasemin, gözlerimizin önünde dünyanın en güzel kadınına dönüşecek, dönüşmek isteyen kadınlara da ilham verecek.

Yorumum: Kitaplar konusunda ön yargılarımı yıksam ne kadar da güzel olacak! Bağdat Caddesi Güzeli'ni ilk Pudra'mdan duymuştum. Açıkçası o övmese sanırım kitabın farkına bile varamazdım. Şimdiyse okuyunca çok sevdiğim bir kitap oldu. 


Yasemin, 46 yaşında kocası tarafından aldatılmış bir kadın. Hatta kocasına sürpriz yapmak isterken iç beklemediği bir manzara ile karşılaşır. Kocası, asistanı ile birlikte olmaktadır!
Bu durumu yediremeyen Yasemin kocasından boşanır ve tası tarağı toplayarak İstanbul'a gelir. İşte ne olduysa bundan sonra olur her şey. Öncelikle Yasemin anlaşamadığı annesi ile yaşamak istemez ve yeni bir eve çıkar. Sonra yeni ev yeni ortam ve arkadaşlıkları doğurur :p

Kitapta en sevdiğim şey kadın ilerlemiş yaşta olsa bile kadındır olgusunun üstünde durulmasıydı. Aşk her yaşta karşınıza çıkabilir ya da evlilikte sadece erkekler mutluluğu dışarıda aramaz, kadının da bu konuda söz hakkı vardır gibi konulara değinilmesiydi. Bu bağlamda kitap kurgu dışında feminen konulara girmişti.
Yasemin çok eğlenceli bir karakter. Okurken kahkaha atacağınız türden… Hele bir de Simon var ki, sadece madam desem? :D 
Nermin karakteri hiç sevmedim. Arkadaşını kıskanan ve arada sırada karşısındaki insanın kalbini kıracağını bilse de laf sokan biri. Hatta kitabın içinde bir olay var ki işte bunu sırf Yasemin’i kıskandığı için yaptığını düşünüyorum. 
Renkli bir kitap, renkli bir yazar. Yazarımızın başına da Yasemin’in başına gelenlerin aynısı gelmiş. O da boşanmış, o da bir şey talep etmemiş, şehir değiştirmiş, birkaç flört yaşamış ve sonra evlenmiş. Bu bakımdan kitabı okurken neresinin kurgu neresinin yazarın hayatından olduğunu tam kestiremedim ama gerçek veya kurgu sonuçta güzel bir kitaptı!


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 


Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!!

2 yorum:

  1. Merhaba, seni bir mime etiketledim. Yapmak istersen link ; http://kitaplarvebulutlar.blogspot.com.tr/2014/10/mim-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...