1 Eylül 2014 Pazartesi

Köşe Yazılarım - 24: Harika Bir Yazar, Lisa Kleypas



Herkese merhaba!!

Yeni bir hafta başlangıcında yeni bir köşe yazımla sizlerleyim! Bu haftanın konusu çok sevdiğim bir yazar olan Lisa Kleypas’ın Benimle Kal romanı.

Diğer köşe yazılarım için tık tık!!

Keyifli okumalar!!

Lisa Kleypas, tarihi aşk romanı seven çoğu okuyucunun favori yazarıdır. Benimle Kal romanı, yazarla ilk tanıştığım kitap olması nedeniyle bende farklı bir yerdedir.

Roman, Hathaway serisinin ilk kitabıdır ve seri ismini bir aileden almaktadır. Beş kitaptan oluşan seride ilk üç kitap Türkçe’ye çevrilmiştir. Seri sıralaması; Benimle Kal (Amelia ve Cam), Vazgeçmem Senden (Win ve Merripen), Gecemi Aydınlat (Poppy ve Harry), Married by Morning (Leo ve Catherine) ve Love in the Afternoon (Beatrix ve Kaptan Christopher) şeklindedir. İlk iki kitabı okuyan biri olarak kesinlikle Leo’nun hikayesini çok merak ediyorum. 

Hathaway ailesi anne-babalarını kaybetmiş Leo, Amelia, Win, Poppy ve Beatrix’ten oluşmaktadır. Bir de ailenin bir üyesi ve kardeş sayılan Merripen vardır. Merripen, çocukken Hathaway ailesi tarafından bulunan ve yetiştirilen bir çingenedir. O dönemlerde çingeneler aşağı sınıf kabul edilmekte ve üst sınıfla bir tutulmamaktadır. 

Merripen, büyüdükten sonra ailenin yanında kalmış, onlara her türlü yardımda bulunmuştur. Bir uşak ya da kahya değil ama gerçek anlamda bir soylu da değildir. Bu durum aile açısından hiç sorun edilmezken, çevre tarafından hoş karşılanmamaktadır. Hatta Merripen bile aile üyelerinin onu bu kadar kendilerinden biri gibi görmelerine rağmen bazen onlardan olmadığını vurgulamaktadır.

Leo, ailenin en büyüğüdür ve Lord Ramsay unvanını taşımaktadır. Yaşadığı bazı kötü olaylar sonucu kendini içki, kumar ve kadınlar dünyasında kaybetmiştir. Leo bir gün ortadan kaybolunca,  Amelia ile Merripen onu bulmak için gecenin bir yarısı Londra sokaklarında gezmeye başlarlar. Leo’yu aradıkları yerler o kadar kötüdür ki Merripen, genç kıza bir şey olacak diye diken üstündedir. Ancak şans eseri çingene Cam Rohan ile tanışırlar ve adam Leo’yu bulmak için yardım teklif eder. 

Leo’dan sonra ailenin büyüğü olan Amelia, kötü bir aşk tecrübesi nedeniyle evlenmeme kararı alan, kendisini kardeşlerinin bakımına adayan tabir-i caizse bir kız kurusudur. Cam, bir Roman ve İrlandalının oğludur. Ne Çingenedir ne de soylu sınıfındandır. Her iki topluluktan dışlanmış, bir kumarhanenin sorumlusu olarak hayatını sürdürmektedir. Dışarıdan bakıldığında kendi halinden memnun gibi gözüken Cam, aslında aristokrasinin kurallarından sıkılmış bir adamdır. Roman kanının getirdiği özgürlüğü aramaktadır. 

Yazarın özellikle okumaya alıştığımız Lord ve Leydi karakterlerinin dışında yazması okuyucunun dikkatini çeken ilk şeydir. Çünkü tarihi aşk romanlarında belirli kalıplar vardır ve olaylar bu çerçevede anlatılmaktadır. Cam ve Merripen’in Roman oluşu ve insanların onlara bakış açısı okumak toplumun farklı olan bir kesimine bir nevi ayna tutmaktadır. 

Amelia’yı ilk gördüğünde etkilenen Cam özgürlüğünün mü aşkının mı peşinden gidecektir? Saygın bir kadın olan Amelia aşağı sınıftan bir adamla aşk yaşamayı kabul edecek midir? Cevapları merak ediyorsanız Benimle Kal kitabını okumalısınız. 


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz. 

Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...