30 Kasım 2014 Pazar

Bir Tur Böyle Geçti / Proje Turumuzun Sırları (41. Blog Tur: Monica McCarty - İhanet)



Herkes merhaba!!

Proje turumuzun sonuna gelmişken biraz da sizlere sunduğumuz güzelliklerin arka planından bahsetmek istedik. Ve böyle bir yazı doğdu. *_*

Öncelikle Monica McCarty turuna aylardan beri hazırlanmaktayız. Kitaptan “çevrilecek, çeviriye verilecek” denildiği andan itibaren haberimiz vardı. Yayınevi bizi kapak görselinden tutun kitap hakkında birçok şeyden haberdar etti. Görsel seçim için fikrimizi sordu, düşüncelerimize değer verdi. Bu bakımdan kendilerine çok teşekkür ederiz. 


Tur için hazırlanmaya başladığımızda hepimizden farklı fikirler ortaya çıktı. Saatlerce telefon, mesaj ve skype ile görüştük. Bu da yetmedi İstanbul’da olan üç kız Kore Restoranı’na gidip saatlerce tartıştık. Ne yapabiliriz, projemizi nasıl geliştirebiliriz diye. 

Sonrasında hepimizin o döneme ait yemek seçeneklerinden paylaşım yaptık. Ama bir sorun vardı. O dönemin yemeklerini günümüz yemek yakıp ve örtüleri ile mi sunacaktık? İşte tam bu noktada canlarımız ikizlerimiz Fighting blogunun sahibelerinin ağabeyleri imdadımıza yetişti. Taa Erzincan’larda aradı, buldu ve bize çuvallarımızı yolladı.


Yemek takımlarına gelince tahta ya da bakır için hepimiz ya elimizdekini kullandık ya da çeyizimizden çıkardık. Benim bakırlarım çeyizdendi de :p

Turumuza ufak bir ara vermek zorunda kaldık, ama bu ara hayırlı bir şeylere vesile olmak içindi <3 

Kızların “Klan Sofrası”
Kütüphanemden Kitap Manzaraları

Benim soframa gelecek olursam, Söke Un bize kocaman bir paket yolladı. Paketin içinden çeşit çeşit unlar çıktı ama ben o dönemi daha çok yansıtacağını düşündüğüm için Akdeniz ekmeğini yaptım. 
 
Ekmeğin yapımı çok kolay ve pratik. Pazar kahvaltılarına ya da kahvaltıya gelecek olan misafirlerinize çabucak yapıp, sıcak sıcak sunabileceğiniz bir lezzet. 

Yazımın ayrıntıları için tık tık!!



Aslında projenin arkasında o kadar çok eğlendik ki arada böyle proje turları yapmalıyız diye düşünmekteyim. Ey kızlar duyun sesimi! :D

Turumuz bitti ama belki ufak bir sürprizimiz daha olabilir.

Herkese bol kitaplıgünler!!


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...