4 Şubat 2015 Çarşamba

Ingrid Bergman'ın Hayatını Değiştiren Film: Casablanca





Ingrid Bergman, İsveçli sinema ve tiyatro oyuncusudur.  On dokuz yaşında sinemaya başlayan Bergman, Intermezzo: A Love Story filmiyle dikkatleri üzerine çekti. Özellikle İngiliz yönetmen Hitchcock’un filmlerinde unutulmaz rollere imza attı.


Casablanca filmi, Ingrid Bergman’ın hayatını değiştirmiştir. Gösterime girdiği ilk sene en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo dallarında Oscar aldı. 


Film, 2002 yılında ABD Film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en iyi aşk filmi seçildi. 

Film, II. Dünya Savaşı’nın ilk zamanlarında geçmektedir. Çek direniş örgütünün lideri Victor Lazlow, Alman toplama kampından kaçarak Casablanca'ya gelir. Amacı Lizbon'a oradan da ABD'ye iltica etmektir.


Fakat bütün umutları, şans eseri Casablanca'nın en meşhur gece kulübünün sahibi olan Rick'e bağlanmıştır. Rick, kaçış için gerekli olan pasaportlara sahip tek kişidir.


Öte yandan Rick'in, Victor'un yakalanması ya da ölmesi için önemli bir nedeni vardır. Victor'un karısı Ilsa, Rick'in bir zamanlar kendisini terk ettiğine inandığı ve kalbinin derinliklerine gömdüğü büyük aşkıdır.

Klasikleşmiş, harika bir film.Ingrid Bergman'ın dünya çapında tanınmasını sağlamıştır. Tüm zamanların en iyi aşk filmi seçilmesi hiç boşuna değil. Filmi izlemek için fırsatı olanlar kaçırmasın :).


Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

2 yorum:

  1. Eski Hollywood klasiklerini izlemeye bayılıyorum. Konuşmalar, arka planda çalan o muhteşem müzikler... Tam anlamıyla bir görsel şölen. Casablanca ise gerçekten bir başyapıt. Bende tüm arkadaşlarıma bu filmi öneriyorum. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...