12 Mayıs 2015 Salı

Assassin's Creed #2: Assassin's Creed, Rönesans - Yoldaşlık - Oliver Bowden



Kitabın Orijinal Adı: Assassin’s Creed: Brotherhood
Yazar Adı: Oliver Bowden 
Seri Adı: Assassin’s Creed
Seri Sıralaması: 2/7
Türü: Fantastik
Sayfa Sayısı: 503
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 3/5


Arka Kapak Yazısı: Bir zamanlar azametle ayakta duran Roma harabeye dönmüştü. Şehrin dört bir yanı acı ve utanç tablolarıyla kaynıyor, halk zalim Borgia ailesinin boyunduruğu altında yaşıyordu. Sadece bir kişi insanları Borgia zulmünden kurtarabilirdi
- Assasin Üstadı, Ezio Auditore.-

Ezio'nun serüveni onu sınırlarını zorlayana dek sınayacaktı. Babası Papa'dan daha alçak ve daha tehlikeli olan Cesare Borgia, İtalya'yı fethedene kadar rahat etmeyecekti. İhanet dolu bu gibi zamanlarda komplo her yerde kol gezecekti; Yoldaşlık üyeleri arasında bile…

Yorumum: Birçok kişi tarafından oynanan bilgisayar oyununun kitap olarak maceraları Assassin’s Creed Rönesans – Suikastçının İnancı’ndan sonra Assassin’s Creed Rönesans – Yoldaşlık olarak devam etmektedir.

Bu kitapta Roma harabeye dönmüştür ve zalim Borgia ailesi yönetimi ele geçirmiştir. Halkı adeta köle hayatı yaşatan Borgia’lardan onları ancak tek bir kişi kurtarabilecektir. O da Assasin Üstadı, Ezio Auditore.


Seri Sıralaması
1.      Assassin’s Creed: Rönesans – Suikastçının İnancı (Assassin’s Creed: Renaissance)
2.      Assassin’s Creed: Yoldaşlık (Assassin’s Creed: Brotherhood)
3.      Assassin’s Creed: The Secret Crusade
4.      Assassin’s Creed: Revelations
5.      Assassin’s Creed: Forsaken
6.      Assassin’s Creed: Black Flag
7.      Assassin’s Creed: Unity


Epsilon Yayınevi'nin hazırladığı kitap tanıtım videosu 

Seriye devam etmek istiyorum çünkü konusu güzel, ilgimi çekiyor. Ancak şu İtalyanca olan kelime ve cümleler okurken beni çok yoruyor. Ya sıkılıp kitabı bırakasım geliyor ya da okuma hızım büyük ölçüde etkileniyor. Her iki şekilde de kitaptan ve o an için okumaktan soğuyorum. Serinin ilerleyen kitaplarında da maalesef böyle olacağını düşünüyorum. Ama bir şekilde devam edeceğim.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

2 yorum:

  1. Eşim bu oyunun hastası. Saatlerce oynuyor. Benim de bilgisayar oyunlarıyla hiç alakam yok ama kitap okumayı severim. En iyisi bu kitapları okuyayım da onu biraz anlamış olurum belki :-) Seriden sadece 2 kitap mı dilimize çevrilmiş?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde bilgisayar oyunlarıyla aram yok ama kitaplara bayılıyorum :) Evet sadece ilk iki kitap çevrildi Türkçe'ye.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...