29 Ekim 2015 Perşembe

Happenstance #1: Tesadüf - Jamie McGuire



Kitap Adı: Tesadüf
Kitabın Orijinal Adı: Happenstance
Yazar Adı: Jamie McGuire
Seri Adı: Happenstance
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Novella, Kısa Hikaye
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 152
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: #1 New York Times Çoksatan yazarı Jamie McGuire'dan bağımlılık yaratıcı yepyeni bir hikâye...

Erin Easter, Blackwell Lisesi'ndeki üç Erin'den biriydi; bu üç kız sadece isimlerini değil doğum tarihlerini de paylaşıyorlardı. İlgisiz, tek bir ebeveyn tarafından büyütülen Erin Easter, Weston Gates'e uzaktan uzağa hayranlık duyuyordu. Erin A. ve Erin M. kasabanın iki sevilen kızıydı: Kasabanın en zengin iki ailesinin kızları, en yakın arkadaşlar, ponpon kızlar ve Erin Easter'ın olamadığı diğer her şeylerdi; ve Erin Easter'ın bunu unutmasına da asla izin vermiyorlardı.

Weston Gates sevilen bir sporcuydu ve iki başarılı avukatın oğluydu. Soyadının gerektirdiği hayatı yaşamak için kendi arzularından vazgeçmiş, günlerini soyadının baskısı altında geçiriyor ve gizliden gizliye Erin Easter'a ilgi gösteriyordu; onun daha farklı bir hayat yaşaması gerektiğine inanıyordu. Ve sekizinci sınıftan beri Erin A. ile çıkıyordu. Bir tesadüf eseri akşamları Erin Easter ile takılmaya başladıktan sonra kendi gelecek hayallerine ve duygularına sahip çıkma cesaretini göstermeye başlamasıyla işler kendisi ve Erin Easter için değişmeye başlamıştı.

Fakat şoke edici bir trajedi küçük kasabayı sarstığında Erin Easter'ın hayatı mümkün olan en iyi şekilde altüst oldu. Peki, ya hayallerine kavuşmak sandığı kadar basit değilse, ya bildiği hayat çok daha karmaşık hale gelirse?

Yorumum: Jamie McGuire’yi ilk okuduğum zamanlar (Tatlı BelaAyaklı Bela) çok sevmemiştim. Ondan sonraki kitaplarını takip etmedim ta ki Kızıl Tepe’ye kadar. Kızıl Tepe romanı bir yerden beni çekti ve kitabı çok beğendim. Sonrasında da yazarın çevrilmiş diğer kitaplarını alarak bir şans vermeye karar verdim. 


Tesadüf, 152 sayfalık kısacık bir kitap. Ayrıca seri ve kendisi gibi iki hikaye daha var. Erin’in devam eden hikayesi. 

Küçük bir kasabada üç tane Erin varsa, üçü de aynı gün doğmuşsa ve iki Erin çok yakın arkadaş olup üçüncü Erin’e işkence yapıyorsa hayat gerçekten de o Erin için zordur. 

Erin Easter’ın yaşamı annesinden dolayı pek iyi değildir. Okul yaşamı ise iki Erin ve arkadaşlarının tavırları sebebiyle zordur. Hele ki Erin’lerden birinin erkek arkadaşından hoşlandığı için ise hayat çekilmezdir. Ama ne var ki bir gün o erkek arkadaş olan Weston, üç numaralı Erin’e birden ilgi göstermeye başlar. Sonrasında ise bir dizi tesadüften oluşan olaylar gelişir.

Happenstance Seri Sıralaması
1.      Tesadüf (Happenstance)
2.      Happenstance 2
3.      Happenstance 3

Kitap hakkında uzun uzun yorum yapmak istemiyorum. Zaten kısacık bir kitap, genel hatlarıyla olayları özetleyen bir arka kapak var. Bence güzel, kısa bir hikayeydi. Devamını merak etmiyorum desem yalan olur :p

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...