27 Ağustos 2015 Perşembe

Hellions of Halstead Hall #6: Öyle Bir Geceydi ki - Sabrina Jeffries



Kitap Adı: Öyle Bir Geceydi ki
Kitabın Orijinal Adı: Twas the Night after Christmas
Yazar Adı: Sabrina Jeffries
Seri Adı: Hellions of Halstead Hall
Seri Sıralaması: 6/6
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Devonmont Kontu, Pierce Waverly, hayatını annesine düşman olarak geçirmişti. Ancak Leydi Devonmont'un yeni refakatçisi Bayan Camilla Stuart ona annesinin ciddi bir hastalıkla savaştığını söylediğinde, Pierce'ın eve geri dönmekten başka seçeneği kalmayacaktı.

Eve geldiğinde, bu sevimli dulun onu Noel için annesiyle barıştırmak amacıyla kandırdığını öğrenen Pierce, "şartları" yerine getirilmezse gideceği tehdidine başvurmak zorundaydı.

Bir yandan Camilla'yı baştan çıkarmaya çalışır, diğer yandan da geçmişinin acı hatıralarıyla yüzleşirken, Pierce kendi merhametinin sınırlarını keşfedecek ve aşkın en soğuk kışlarda bile alevlenebileceğini öğrenecekti.

Yorumum: Bir serinin sonuna geldik. Aslında serimiz beşinci kitapta bitmiş, tüm olaylar sonuca bağlanmıştı ancak yazar devam etmek istemiş ve dördüncü kitaptaki gelinimiz Virginia’nın kuzeni Pierce’a bir kitap yazmış.


Pierce okula başladığından beri, tüm tatillerini evden uzakta geçirmiştir. Çok uzun bir süre ne annesini ne de babasını görmüştür. Evden neden uzaklaştırıldığını bilmeyen genç Lord, tüm bunların faturasını da annesine kesmiştir. Babası öldükten sonra bile annesiyle olan dargınlığını sürdürmüş, ne olursa olsun onunla konuşmamıştır. Taa ki bir gün, bir mektup gelene kadar…

"Lordum. Münasebetsizliğim için beni bağışlayın ama annenizin çok hasta olduğu konusunda sizi bilgilendirmem gerektiğini hissettim. Çok geç olmadan onu görmek istiyorsanız, bir an önce buraya gelmelisiniz.
Saygılarımla, Bayan Camilla Stuart."

25 Ağustos 2015 Salı

The Rephaim #1: Gölgeler - Paula Weston



Kitap Adı: Gölgeler
Kitabın Orijinal Adı: Shadows
Yazar Adı: Paula Weston
Seri Adı: The Rephaim
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4,5/5



Arka Kapak Yazısı: Gaby Winters yaklaşık bir yıl önce ikiz kardeşi Jude'u bir trafik kazasında kaybetmişti. Kazadan sonra bedeni iyileşmişti ama acısı hâlâ ilk günkü gibi tazeydi ve kâbusları bitmiyordu: Her gece kâbuslarında iblislerle ve cehennemin diğer yaratıklarıyla savaşıyordu.

Ve sonra karşısına Rafa çıktı. Rafa, sadece kâbuslarında sık sık gördüğü çocuk değildi, aynı zamanda ikiz kardeşi Jude'la da bir geçmişleri olduğunu iddia ediyordu. Gaby, hayatı ve kendi hakkında bildiğini düşündüğü gerçeklerin sadece birer yalan olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı ve bulması gereken gerçekler kâbuslarındaki gölgelerde gizliydiler. Rafa kimdi? Refaimler kimlerdi? Ve en önemlisi Gaby kime güvenebilirdi?

"Sıkı, zekice yazılmış ve farklı… Okuduğum en iyi melek temalı kitaptı!"
-Alpha Reader-

Yorumum: Uzun zamandır okumayı en çok istediğim kitaplardan biri Yabancı Yayınları’ndan çıkan Paula Weston’ın yazmış olduğu Gölgeler’di. Zamansızlık, başka kitaplar derken bu zamana kadar kaldı. Hazır ikinci kitap çıkmış ve onu da almışken bir okuyayım dedim.

Kitabın fantastik kısmını bir kenara bırakırsam kesinlikle eğlenceli, kafa dağıtıcı ve çerez bir kitaptı. Fantastik yanı ise son derece doldurulmuştu ve hafif değildi. 



“Aklını başına topla; burası güvenli değil. Pantolonunu da düzelt.”
Üstümü düzeltirken Rafa bana mahremiyet tanımıyor. “Peki, ne yani, barmenden mi hoşlanıyorsun?” Ses tonu aksi.
“Simon iyi bir çocuk.”
Rafa eğilip yaklaşıyor, “Benim gibi öpüyor mu?”
“Hayır. Dediğim gibi, iyi çocuk.”

22 Ağustos 2015 Cumartesi

Hereafter #1: Araf - Tara Hudson



Kitap Adı: Araf
Kitabın Orijinal Adı: Hereafter
Yazar Adı: Tara Hudson
Seri Adı: Hereafter
Seri Sıralaması: 1/3
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin, Paranormal
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 395
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: "Saf, Dokunaklı Ve Hayaletli Bir Aşk Hikâyesi"
-Becca Fitzpatrick, Fısıltı'nın yazarı -

Yine nehirde süzülüyordum. Ancak bu kez nefes aldığımda ciğerlerim, etrafımı saran çamurlu suyla dolmuyordu. Bedenim bu kâbustan önceki kadar hafifti hâlâ. Nehirde süzülüyor, öfkeli akıntının sürüklemesinden etkilenmiyordu.Artık bir şeyler farklıydı; bu karanlık, beni kıvrandıran sahne, korkunç rüyalarımda yaşadığım sahnenin neredeyse aynısıydı. Neredeyse... Çünkü bu kez boğulan ben değildim. Oydu.

Yorumum: Değişik fantastik kitap ararken Araf ile karşılaştım. İlk çıktığı zaman bu kadar ilgimi çekmemişti. Sonrasında ise yazara ve kitaba şans vermek istedim. 

Daha önce paranormal varlıklardan hayaletle ilgili olan bir kitap okumamıştım. Başta tam adapte olamadım. Kızımız da kendisi hakkında tam olarak bir şeyler bilmezken okuyucuya fazlasıyla soru işaretleri kalıyor. 


Amelia, sadece öldüğünü hatırlamaktadır. Ne ne zaman öldüğünü bilmekte ne de daha önceden kim olduğunu. Kasabada bir nehirde sıkışıp kalmıştır. Bir gün Joshua adında bir çocuk arabayla nehre atlar ve Amelia’da kendi başına gelenlerin aynısı çocuğa da olmasın diye onu kurtarır ve asıl hikayemiz böyle başlar. 

“Joshua?”
“Evet.”
“Sana nasıl görünüyorum.”
“Güzel. Öyle güzelsin ki insanların o gece seni fark etmemesi garip.”

20 Ağustos 2015 Perşembe

Evernight Akademisi #3: Kum Saati - Claudia Gray



Kitap Adı: Kum Saati
Kitabın Orijinal Adı: Hourglass
Yazar Adı: Claudia Gray
Seri Adı: Evernight
Seri Sıralaması: 3/5
Türü: Genç-Yetişkin, Fantastik, Macera
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 308
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 5/5

  
Arka Kapak Yazısı: Ölüm ve sonsuz yaşam arasındaki ince çizgide yürüyen Bianca, hayata tutunabilecek mi?

Bianca ve Lucas, tanıştıkları vampir okulu Evernight Akademisi'nden kaçıp Siyah Haç adlı fanatik vampir avcıları topluluğuna sığınmıştır. Bianca avcıların arasında hayatta kalmak için doğaüstü kökenini gizlemek zorundadır ama Siyah Haç, genç kızın arkadaşı Balthazar'ı ele geçirince saklanmak gibi bir seçeneği kalmaz. Çok geçmeden Bianca ve Lucas yine kaçmaya başlar ancak bu sefer peşlerinde hem Siyah Haç hem de Evernight Akademisi'nin güçlü liderleri vardır. Ancak ne kadar uzağa giderlerse gitsinler genç kız kaderinden kaçamayacaktır. Bianca, aşklarının her şeye göğüs gerebileceğini düşünmüştür… Peki, aşkı onları bekleyen felaketten de sağ çıkabilecek midir? 

Yorumum: Seriye ilk başladığım zaman, klasik vampir okulu tarzında bir kitap diye düşünerek başlamıştım. Zaten böyle kurguları sevdiğim için seriyi de severim demiştim. 

Evernight serisi düşündüğümden de iyi çıktı. Aynen dediğim gibi başlangıçta klasik gibi geldi ama sonrasında kesinlikle yazar almış başını gitmiş. Sonsuz Gece’yi okuduğumda seriye devam ederim dedim, Yıldız Avcısı’nda gittikçe güzelleşiyor diye düşündüm ama Kum Saat’inde wooaaaaaa diyorum. *_*


Claudia Gray kesinlikle bu kitapla seriyi uçurmuş. Özellikle vampir kitaplarında olan vampir-kurtadam düşmanlığındaki kurtadam kısmını çıkarmış ve yerine başka bir paranormal varlık koymuş. Bu kısımlar hem kurguyu değiştirmiş hem de özgünlüğü sağlamış. 

“Gerçekle çok yakında yüzleşmek zorunda kalacaksın, Bianca. Yalanlar seni daha fazla koruyamaz.”

16 Ağustos 2015 Pazar

Dare Me #2: Sevgilimibuldum.com - Christine Bell



Kitap Adı: Sevgilimibuldum
Kitabın Orijinal Adı: Down and Dirty
Yazar Adı: Christine Bell
Seri Adı: Dare Me
Seri Sıralaması: 1/3 + 1 novela
Türü: Günümüz Aşk, Yetişkin, Romance
Yayınevi: Nemesis Yayınları
Sayfa Sayısı: 256
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Cat Thomas, çalkantılı ilişkilerin kadınıdır. Hayatına giren erkeklerin hepsinde bir kusur bulmayı başarır. Hiçbiriyle gerçekten ciddi bir ve uzun vadeli bir ilişkiye giremez. Bunun suçlusu da asla kendisi değildir. Tamamen 'kusurlu' erkekler yüzünden bu haldedir. Sonuçta üstünü biraz kazıyınca, hepsinin yaldızları dökülüp defoları ortaya çıkmaktadır.

Bir gün, lise aşkı ve ağabeyinin en yakın arkadaşı Shane Decker çıkagelir. Yıllar sonra ilk kez bir araya gelirler ve aralarında karşı konulması güç bir çekim oluşur. Yalnız bu defa bir sıkıntı vardır çünkü Cat, ne kadar derine kazırsa kazısın, Shane'in farklı bir yüzünü göremiyordur. Shane hep aynı adamdır; aynı mükemmel adam. Ezberi bozulan Cat için işler sarpa sarmıştır.

Eğlence zaten kaçınılmazdır da; ya aşk? Hem de en mükemmelinden… Mümkün müdür?

Yorumum: Christine Bell favori yazarlarımdan birisidir. Ne zaman kitabı çıksa hemen alıp okumaya çalışırım. Sevgilimibuldum.com kitabını da ilk çıktığı gibi almıştım ama araya başka kitaplar girince biraz geç okumak durumunda kaldım. 

Kitabımız 256 sayfa, yani kısacık. Vaktiniz varsa elinize aldığınız gibi biten türden. Yazarın tarzını biliyor ve seviyorsanız sizi yanıltmayacak bir kitap. Tabii her kitabında ufak tefek farklılıklar olmak kaydıyla.


Cat Thomas, serinin ilk kitabındaki ana erkek karakteri Galen’in kız kardeşi. Shane ise seriye bu kitapla dahil olmuş. Kızımız, aşka inanmayan ne zaman işler ciddiye binse hemen arkasına bile bakmadan kaçan biri. Shane ise Cat’i kazanmaya yemin etmiş bir adam. Geçmişi, geçmişte yaşananları geride bırakarak Cat için elinden geleni yapacak biri. Buna Cat’i sinirlendirmek uğruna kıskandırmak da dahil. 

13 Ağustos 2015 Perşembe

Altered #1: Amnezi - Jennifer Rush



Kitap Adı: Amnezi
Kitabın Orijinal Adı: Altered
Yazar Adı: Jennifer Rush
Seri Adı: Altered
Seri Sıralaması: 1/3 + 2 novella
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 320
Basım Tarihi: 2015
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Her Şeyi Unutmaya Zorladılar. Ama Asla Unutmayacaklar
Kendine bile güvenemediğinde, kime inanabilirsin?

Anna'nın hayatı sırlarla kuşatılmıştır. Babası Şube'nin son projesi için, çiftlik evlerinin altındaki laboratuvarda, genetiği değiştirilmiş dört çocuğu gözlemleyip üzerlerinde çeşitli testler yapmaktadır. Ciddi mizaçlı Nick, neşeli Cas, zeki Trev… ve Anna'nın kalbini çalan Sam.

Şube, çocukları geri alma vaktinin geldiğine karar verince Sam bir kaçış planı yapar. Onunla gitmek ve güvenli hayatına devam etmek arasında kalan Anna'yı babası kaçmaya zorladığında Sam de genç kızı her ne olursa olsun Şube'den koruyacağına dair söz verir. Ancak bir sorun vardır: Sam ve diğerleri laboratuvardan önceki hayatlarına ve gerçek kimliklerine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır.

Hayatta kalmak için, Şube onları yakalayıp geçmişlerini tamamen ellerinden almadan önce tüm ipuçlarını bir araya getirmek zorundadırlar. Üstelik Anna kaçışları sırasında Sam'le birbirlerine tahmin ettiklerinden çok daha fazla bağlı olduklarını keşfedecektir...

Yorumum: O kadar çok fantastik kitap Türkçe’ye çevrildi/çevriliyor ki bir okuyucu olarak özgünlük arar oldum. Bazen bir kitabı elime aldığımda bunun konusu diğerine benziyor diye bırakıyordum. 

Pegasus Yayınları’ndan çıkan Amnezi’nin ise farklı bir konusu var ancak nedense daha sonra almaya düşünüyordum. Siparişim sırasında önerilerine güvendiğim bir arkadaşım Amnezi’yi almamı tavsiye edince ben de sepete ekledim. 

“Aklına gelen  bir şey oldu mu?” diye sordum. “Ev tanıdık geliyor mu?”
“Neyin gerçek, neyin sadece bir dejavu hissi olduğunu ayırt etmekte zorlanıyorum.”

 
Konu itibariyle değişik bir kitap. Genetiği değiştirilmiş çocuklar bir çiftlik evinde kapalı tutularak bakılıyorlar. Çeşitli testlere tabi tutulup, performanslarının arttırılması sağlanıyor. Ama ne çocuklar ne Anna ne de biz onların neden orda tutulduğunu bilmiyoruz. 

TANITIM: Tatlı Hesaplaşma Geliyor!!!





Herkese merhaba!!
Çok yakında Sweet Evil serisinin üçüncü kitabı bizimle oluyor! Bakalım konusu neymiş.

İNANCINA SARIL
Vakit gelmiştir. Savaş artık kapıdadır. Kalbi duru bir Nefilin yeryüzünü iblislerden temizleyeceğine dair kehanetten haberdar olan Dükler, Anna’nın peşine düşmüştür. Anna, hem kendi soyunu hem de tüm insanlığın kaderini belirleyecek olan hesaplaşma gününe kadar saflığını muhafaza etmek zorundadır. İblisleri cehenneme geri gönderecek olan Erdem Kılıcı’nı kullanabilmesi buna bağlıdır. Ama peşindeki iblisler ve yanı başındaki Kaidan Rowe ile ili hiç de kolay değildir. Anna ne pahasına olursa olsun, saflığını ve inancını koruyarak hayatta kalmalı ve iblislerle kozlarını paylaşacakları bu görkemli savaşa öncülük etmelidir. 

Merakla beklemekteyim..
 
Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...