23 Mayıs 2016 Pazartesi

Georgian #1: Arzulanan Kadın - Sylvia Day

Kitap Adı: Arzulanan Kadın
Kitabın Orijinal Adı: Ask for It
Yazar Adı: Sylvia Day
Seri Adı: Georgian
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Historical Romanca,Yetişkin
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 384
Basım Tarihi: 2013
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Bitmeyen bir arzu.
Bitmeyen bir arzu.

Kraliyet ajanı Marcus Ashford sayısız düello yapmış, kurşunlardan ve top mermilerinden kurtulmuştur. Ancak hiçbir şey onu eski nişanlısı Elizabeth'e duyduğu açlık kadar etkilememiştir. Elizabeth ise seneler önce Marcus'u, yakışıklı Lord Hawthorne uğruna terk etmiştir.

Koşulsuz teslimiyet…

Fakat Marcus, Elizabeth'in kocasının katillerini bulma ve kadını koruma görevini üstlenerek ona hizmet etmeye yemin eder… hem de her açıdan. Fakat her şeyiyle genç kadına teslim olmaya cesaret edebilecek midir?

"Buram buram tutku kokan, tehlikeli bir oyun."
-Booklist-

"Danielle Steel ve Jackie Collins'i artık bir kenara bırakın, yeni bir çağ başlıyor."
-Amuse-

Yorumum: Sylvia Day'in historical türündeki romanlarını seviyorum. Daha önce tek bir kitabını okumuş olmam, yazarı sevmeme hatta tüm kitaplarını okuma isteği uyandırmasına yetti bile.


Elizabeth ve Marcus, dört sene önce nişanlanmış evlilik hazırlıkları yapan bir çifttir. Ancak, genç kız nişanı bozmuş ve hemen Lord Hawthorne ile evlenmiştir. Bunu öğrenen ve Elizabeth'e inanılmaz şekilde bağlanmış olan Marcus ülkeyi terk etmiştir ancak babası öldüğünde geri dönmek zorunda kalmıştır. Elizabeth bir sene evli kalmış ve sonrasında kocası ölmüştür. Kocası bir ajan olan ve ajanlık yaparkenki görevleriyle ilgili tuttuğu bir günlüğü eline geçen genç kadın Teşkilat'a başvurur. Onu korumak ve günlüğün peşindeki kişiyi yakalamak görevi ise bir başka ajan olan Marcus'a verilir.


İkiliyi tehlikelerle dolu bir hayat beklerken, birbirlerine duydukları tutku onları bambaşka yollara sürükleyecektir.

Georgian Seri Sıralaması
1.      Arzulanan Kadın (Ask for It) - Marcus Ashford ve Leydi Elizabeth Hawthorne
2.      Tutku Oyunları (Passion for the Game) - Korsan Christopher ve Leydi Maria
3.      Beni Baştan Çıkar (A Passion for Him) - Colin ve Amelia Benbridge
4.      Kışkırtıcı Cazibe (Don't Tempt Me) - Lysette Rousseau ve Simon Quinn

Arka kapağı okuduğumda kitaptan farklı bir beklenti oluştu kafamda, ancak yazarımız benim düşündüğümden daha farklı bir kurgu yazmıştı. Olayların daha çok olacağını düşünmüştüm ama duygular ön plandaydı. Olay tabi ki de vardı, sonuçta ajanlık üzerine kurulmuş bir historical romandı yalnız benim beklentimden bir tık daha düşüktü.

Sylvia Day, cüretkar yazan bir yazar ve bu romanda öyle. Bu nedenle kitap yetişkinlere yönelik. Bu kitabı okumak isteyenlerin bunu göz önünde bulundurması gerekir.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...