18 Mayıs 2016 Çarşamba

Nil #2: Ada - Sırlar Çözülüyor - Lynne Matson

Kitap Adı: Ada - Sırlar Çözülüyor
Kitabın Orijinal Adı: Nil Unlocked
Yazar Adı: Lynne Matson
Seri Adı: Nil
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Fantastik, Distopya, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa Sayısı: 464
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 4,5/5


Arka Kapak Yazısı: Nil Adası'nda kurallar belliydi. Kaçmak için 365 günümüz vardı...yoksa ölürdünüz.

Çok satan genç yetişkin edebiyatı serimiz Ada'da macera tüm hızıyla devam ediyor... Rives artık Nil Adası'nın tartışmasız lideriydi, ancak Köy'ü bir arada tutmak her zamankinden daha güçtü. Yağmacılar artık daha cesur, hayvanlar daha saldırgandı. Yeni gelenler Köy'deki dengeleri sarsmış, Arama sistemini tehlikeye atmış ve Rives'ın Nil hakkında bildiği her şeyi sorgulamasına neden olmuşlardı. Geçmiş sırlarla dolu Skye'da adaya yeni gelenler arasındaydı ve tıpkı Rives gibi, Nil'i çözmeye çalışıyordu.

Yorumum: Tatil kitabım Ada - Sırlar Çözülüyor yorumum ile sizlerleyim. Serinin ikinci kitabını tatilde okumak için elimde bekletiyordum, iyi ki de öyle yapmışım. Ada'da bir Ada kitabı sloganıyla okumak keyif vericiydi.

Ben oradayken her şey o kadar belirsizdi ki, bir taraftan da bazı şeyler öylesine acımasızca netti ki, grilere yer kalmıyordu.
Yaşam. Ölüm. Kapılar. Koşmak.
Hepsi buydu.




Ada, ayrılan veya yeniden adaya düşen kişilerle kaldığı yerden devam ediyor. Ada'nın mantığını ilk kitaptan dolayı bildiğimiz için benim açımdan okumak çok daha keyifli oldu. Rives artık adanın lideri. Kendisi buna layık olmak için elinden gelenin fazlasını yapmaya hazır. Yeni gelen kız Skye, daha ilk andan itibaren Rives'ın dikkatini çekmiştir. Hem güzelliği hem de vahşi doğaya uyumu genç adamın ilgisini uyandırmıştır. Skye'ın ilgisi de Rives'de olunca yaşanacaklar kaçınılmazdır.

Nil, daha çok bir araftı, cennetle cehennem arasında kalmış, ikisinden de bir miktar barındıran bir yerdi. Belki de Nil, şeytanın oyun sahasıydı, belki Cennet'in sınav alanı. Belki her ikisi de. Ya da hiçbiri değildi. Burada mahsur kalan kimsenin bir fikri yoktu.

Skye ve Rives beraber olup Ada'nın gizemini çözmeye kararlıdırlar ancak buldukları ipuçları ada yaşamını tehdit edecek niteliktedir. Ne yapacaklarını şaşıran ikilinin önünde birçok soru işareti vardır.

Ada Serisi Seri Sıralaması

0,5. Ada Günlük (Nil Remembered)
1.      Ada (Nil)
2.      Ada- Sırlar Çözülüyor (Nil Unlocked)
3.      Ada Yanıyor (Nil on Fire)

Sırların çözüldüğü bu ikinci kitabı, ilk kitaba göre bir tık daha düşük buldum. Artık her şey bilindiği için bir yerden sonra diyaloglar tekrarlanıyor gibi geldi ama yine de kurguyu başarılı buldum. Kitap son derece akıcıydı, okumaya pek fırsatım olmasa da elime aldığım zamanlarda hızlı bir şekilde ilerledim.

Seri favori serilerimden biri ve son kitabı merakla bekliyorum.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

7 yorum:

  1. Nil on fire adlı kitap ne zaman çıkıcak veya çıktıysa nereden alablirim? Başka bir bilgi biliyorsanız paylaşabilir misiniz,şimdiden teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınevi herhangi bir açıklama yapmadı, maalesef bir bilgim yok. Ben de merakla beklemekteyim :)

      Sil
    2. Tamam teşekkürler <3

      Sil
    3. Nil Yanıyor , eylülde satışa sunulacak canım ,Yabancı yayınları resmi hesaplarında paylaştı ;)

      Sil
    4. Gördüğüm andan beri eylül gelse diye beklemedeyim *_* Teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Charley ve thad var mı peki kitapta?

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...