10 Aralık 2016 Cumartesi

Kaçığın Kızı #2: Deliliğin Kıyısında - Megan Shepherd

Kitap Adı: Deliliğin Kıyısında
Kitabın Orijinal Adı: Her Dark Curiosity
Yazar Adı: Megan Shepherd
Seri Adı: Kaçığın Kızı
Seri Sıralaması: 2/3
Türü: Genç-Yetişkin, Historical Fiction 
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı: 408
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: İçindeki karanlıkla yüzleşme vakti.

Robert Louis Stevenson'ın klasikleşmiş romanı Dr. Jekyll ve Mr. Hyde'dan esinlenmiş Deliliğin Kıyısında, Kaçığın Kızı serisinin ikinci romanı.

Juliet Moreau, babasının adasını ve ardında bıraktığı sırları terk edip Londra'ya geri döneli aylar olmuştur. Aşina olduğu hayatı yeniden kurarken Dr. Moreau'nun dehşet verici mirasını unutmaya çalışır; fakat birisi ya da bir şey belli ki onu unutmamıştır. Kendisine yakın insanlar birer birer, ardında korkunç pençe izleri bırakan bir katile kurban düşmeye başlayınca, Juliet babasının yaratıklarından birinin de adadan kaçmış olabileceğinden korkar. Bir yandan giderek kötüleşen hastalığını iyileştirecek serumu araştırıp bir yandan da var gücüyle bu katili durdurmaya çabalarken, kendini bir kez daha skandallar ve tehlikeyle dolu bir dünyanın içinde bulur. İki parçaya bölünmüş gönlü, su yüzüne çıkan geçmişi ve peşindeki takıntılı katille, Juliet bu işten canlı çıkabilecek midir?

Yorumum: Okuyan Kızlar Kulübü olarak bir devam kitabıyla sizlerleyiz. İlk kitabın turunu da seneler önce yine biz yapmıştık :p

Kaçığın Kızı'nı hatırlamak isteyenler için tık tık!!

Kitabımız kaldığı yerden devam ediyor. Aslında yazar ikinci bir kitabı yazmaz diye düşünmekteydim ancak bu kitapta ilki kadar heyecanlı ve olaylarla dolu.  Bu kez bir adada değil Londra'dayız. Bana sorarsanız adada olmak daha iyiydi. O ortamı, bir adanın var olması durumlarını daha çok seviyorum.



Yazar açısından bakarsak ada ya da Londra fark etmemiş. Megan Shepherd yine yazım tarzını ortaya koymuş. Yeni karakterlerin eklendiği kitabımızda Juliet Moreau'yu başka olaylar beklemektedir. Juliet'e yakın insanlar birer birer öldürülmektedir ve kurbanların üzerinde onun çok yakından tanıdığı birisine ait bir iz vardır. Katil genç kızın tanıdığı o kişi midir, yoksa sadece benzerlik midir? Bir de Juliet'in gittikçe kötüleşen hastalığı ve azalan serumu vardır.

Kaçığın Kızı Serisi Seri Bilgisi
1.      Kaçığın Kızı (The Madman's Daughter)
2.      Deliliğin Kıyısında (Her Dark Curiosity)
3.      A Cold Legacy

Merak uyandırıcı, sürükleyici, sizi okurken katilin kim olduğunu kendinize soracağınız türde bir kitap Deliliğin Kıyısında. Bir şans verebilirsiniz.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...