30 Haziran 2016 Perşembe

Güneyli Vampirler, Sookie Stackhouse #3: Kulüp Ölüsü - Charlaine Harris

Kitap Adı: Kulüp Ölüsü
Kitabın Orijinal Adı: Club Dead
Yazar Adı: Charlaine Harris
Seri Adı: Güneyli Vampirler, Sookie Stackhouse
Seri Sıralaması: 3/13
Türü: Fantastik, Paranormal, Macera
Yayınevi: Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı: 355
Basım Tarihi: 2010
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Biricik sevgilinizin başının belada olduğunu düşünürken, beyefendiyi bir başkasıyla, iş üzerinde yakalasanız ne yapardınız?

Sookie Stackhouse'un sevgilisi bir vampir. İsteyerek hayatına dahil ettiği tek vampir o. Bill. Yalnız bu aralar Bill biraz uzak. Başka bir eyalette olduğu için uzak, başka bir sebebi yok! Fesat ve seksi patron Eric'inse ölümsüz çalışanını nerede bulacağına dair bir fikri elbette mevcut. Sookie'nin kendini yeraltı dünyasındaki Ölüler Kulübü'ne katılmak misyonuyla Jackson, Missippi'ye giderken bulmasının sebebi de bu. Ölüler Kulübü, vampir sosyetesinin en itibarlı üyelerinin hoş vakit geçirmek ve biraz da 0 grubu kan yumulmak için gittiği tehlikeli bir buluşma noktası. Sookie sonunda sevgilisine kavuştuğunda -ki, son derece ciddi bir ihanet aşamasında- Bill'i kurtarsa mı, yoksa kendi elleriyle mi haklasa, karar veremeyecek!

Yorumum: Çok uzun bir aradan sonra Güneyli Vampir serisine devam etmeye karar verdim. Son çıkan Tuzak Ölüsü hariç, tüm kitaplar elimde olmasına rağmen bir türlü okuyamamıştım. Bu sene seride ilerleyebildiğim kadar ilerlemek istiyorum.

"Ne o, tedbili kıyafet mi geziyorsun?" diye sordum. Buna inanmak güçtü.
"Evet," deyip gururla takım elbisesine baktı. "Sence de farklı görünmüyor muyum?"
"Evet," dedim. "Tıpkı takım elbise giymiş Eric gibi görünüyorsun.

Diğer yorumlarımda Bill'i hiç sevmediğimi yazmıştım. Bu nedenle arka kapağı okuduğumda benden mutlusu yoktu. İçimden Goodbye Bill diye şarkılar söylerken, bir yandan da Charlaine Harris'in bir sürpriz yapmamasını diliyordum :p

Vampirleri tanımaya, onlarla takılmaya başladığımdan beri daha çabuk sinirlenir olmuştum. Niye böyle olduğunu çözemedim. Vampirler sinirlerine olağanüstü hakimdi. Bende niye böyle ters etki yaratıyorlardı? 

Bill, içeriğini kimsenin bilmediği bir proje üstünde çalışmaktadır. Bu görevi ona Kraliçe vermiştir. Görev esnasında kaybolan Bill'in başı ciddi anlamda derttedir. Onu bulma görevi de Sookie'nindir. Ama Bill sadece görev başında değil, tutkularına da yenik düşmüş durumdadır. Aldatıldığını öğrenen Sookie, her ne olursa olsun erkek arkadaşını kurtarmak istemektedir. Peki ya sonrası?

22 Haziran 2016 Çarşamba

Sevmediğim Kore Çiftleri -_-

Herkese merhaba!!


Daha önceden Fighting blogunun sahibesi E.’min mimlediği Kore Çiftlerim mimini yayınlamıştım.  Yazıyı yazarken aklıma yakıştıramadığım, hiç sevmediğim çiftler geldi, ben de yazayım dedim ama ne zamandır taslaklarda bekletiyordum. -_-

1.      Mr. Back dizisinden Lee Joon ve Park Ye Jin

Yazsam sayfalar tutar da şu teyze ile gencecik Lee Joon olur mu yahu?


2.      Modern Farmer dizisinden Lee Hong Ki ve Lee Ha-Nui

Lee Ha-Nui’nin ses tonu inanılmaz itici geldi bana. Hong Ki ayrıca yanında çok çocuksu kaldı diye düşünüyorum.


3.      İris dizisinden Kim Tae Hee ve Lee Byung Hun

Aslında çiftti birbirinden çok Kim Tae Hee’yi ajanlığa yakıştıramamıştım. Bence çok donuk bir karakterdi.

15 Haziran 2016 Çarşamba

Olmadı Baştan Alalım - Jemma Forte

Kitap Adı: Olmadı Baştan Alalım
Kitabın Orijinal Adı: If You're Not the One
Yazar Adı: Jemma Forte
Türü: Romans, Çiklit
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 416
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 3/5



Arka Kapak Yazısı: Yıllardır kocası ve çocukları için yaşayan Jennifer kariyerini, hayallerini ve tutkularını bir yana bırakmıştır ve hayatını yeniden sorgulamaya başlar. Jennifer için soru sormanın bedeli, kocası için hazırladığı gece onun bir başka kadına ilgi duyduğunu öğrenmek olmuştur. O gece trafik kazası geçiren Jennifer günlerce komada kalır.
Komadayken önünde her biri eski erkek arkadaşlarının adını taşıyan üç tünel açılır ve Jennifer onları seçseydi hayatının nasıl olacağını görme fırsatı olur. Tünelin sonunda ışık mı yoksa karanlık mı olduğunu anlamak için yapacağımız tek şey, onunla bu yolculuğa, yani aslında kendi hayatımıza doğru yola çıkmak. Hayatımızda bir şeyler ters gidiyorsa onu baştan almak, yeniden başlamak.

Yorumum: Jennifer, hayatı boyunca çekici ve güzel olmuş bir kadındır. Buna ne iki çocuk doğurması ne de yaşının ilerlemesi engel olamamıştır. Ancak son zamanlarda kocası ona uzak davranmaktadır. Sevdiği bir kadın yerine sanki arkadaşıymış gibi davranmaktadır.

Jennifer bu durumdan son derece rahatsızdır. Bir gece kocasına sürpriz yapmaya karar verir ve aslında kocasının başka bir kadına ilgi duyduğunu öğrenir. Sonrası ise tam bir trajedi! Evden sinirle çıkıp giden Jennifer kaza geçirir ve komaya girer. Komadayken önünde eski erkek arkadaşlarının olduğu kapılar çıkar. Eğer onları seçseydi nasıl bir hayatı olurdu diye kapılardan içeri giren Jen, bazen şaşkınlığa bazense hayal kırıklığına uğrar.  Hangi seçim daha iyidir Jen için?

9 Haziran 2016 Perşembe

Chinooks Hokey Takımı #4: Aşk Her Yerde - Rachel Gibson



Kitap Adı: Aşk Her Yerde  
Kitabın Orijinal Adı: True Love and Other Disasters
Yazar Adı: Rachel Gibson
Seri Adı: Chinooks Hockey Team
Seri Sıralaması: 4/6
Türü: Günümüz Aşk, Romance
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 288
Basım Tarihi: 2012
Puanım: 4/5

  
Arka Kapak Yazısı: Chinooks Hokey Takımı Serisi "Aşk Her Yerde" ile devam ediyor..
Genç ve güzel Faith Duffy, Chinooks Hokey Takımı'nın yeni sahibi olmuştur..Kendisine miras kalan takımıyla kazanması gereken bir kupa vardır.Fakat Faith hokey hakkında hiçbir şey bilmemektedir.

Hokey takımının çekici ve sert kaptanı Tyson Savage ise Chinooks'u son tura çıkarmak ve kupayı kazanmak için tüm gücüyle çalışmaktadır.. Onu endişelendiren,takımın ismini bile bildiğinden emin olmadığı,sinir bozucu ve inanılmaz derecede çekici bir sarışının Chinooks'un başına geçmiş olmasıdır..

Yorumum: Uzun zamandır serinin dördüncü kitabını okumak istiyordum. Normalde bir günde bitecek bir kitabı elimde süründürerek de olsa bitirdim. Rachel Gibson’ı çok severim, hokey serisi ise bende ayrı bir yerdedir.

Aşk Her Yerde kitabında, Chinooks Hokey Kulübü’nün yaşlı sahibi Virgil Duffy vefat eder ve takımı oğluna bırakmak yerine karısı Faith’e bırakır. Faith, Virgil’den oldukça küçük ve bir zamanların playboy yıldızıdır. 



Virgil’in oğlu da dahil tüm takım oyuncaları ve antrenörler şaşkındır. Hokey hakkında hiç bir şey bilmeyen eski bir playboy güzeli takımı idare edemeyeceğinden emindir ancak Faith şansını denemeye karar verdiğinde hiç beklenmedik şeyler olacaktır. 

3 Haziran 2016 Cuma

Anchor Island #1: İki Aşk Arasında - Terri Osburn

Kitap Adı: İki Aşk Arasında
Kitabın Orijinal Adı: Meant to Be
Yazar Adı: Terri Osburn
Seri Adı: Anchor Island
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Günümüz Aşk, Romance
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 360
Basım Tarihi: 2016


Arka Kapak Yazısı: Beth Chandler, tüm hayatını başkalarını memnun etmek için çalışarak geçirmiştir. Avukat olan Beth'in hukuk fakültesine gitme sebebi büyükannesini ve büyükbabasını memnun etmek istemesidir. Nişanlı bir kadın olmasının sebebi ise işkolik erkek arkadaşının evlenme teklifine evet demesidir; üstelij bu teklife sadece onu memnun etmek için evet demiştir.

Nişanlısı Lucas, onu ailesiyle tanıştırmak için Anchor Adası'na götürmek istediğinde de, denizden aşırı derecede korkmasına rağmen gitmeyi kabul eder. Çünkü Beth için en önemli şey budur; başkalarını memnun etmek... Deniz fobisine rağmen nişanlısının ailesiyle tanışmak için onları adaya götürecek feribota biner ama bu yolculuğun sebep olacağı şeylere hazırlıklı değildir. Planladığı bu yolculuk planlamadığı bir aşkı getirdiğinde, Beth için iki aşk arasında kalması ve seçim yapması kaçınılmaz olur. Peki ya bu iki aşktan biri gerçekten imkansızsa, seçim yapma şansı var mıdır?

Yorumum: Yeni yazarlar tanımayı ve günümüz romanslarını severim. Tur kitabımızda böyle romantik, güzel bir kitap olunca değmeyin keyfime!

Adada geçen romantik aşk hikayeleri ise oldum olası sevdiğim hikayelerdir. Adada romantizm bir başka oluyor :p



Beth, hayatı boyunca başkaları ne istemişse yapan bir kadındır. Nişanlısının evlilik teklifini bile o istedi diye kabul etmiştir. Denizden ne kadar korksa da nişanlısının teklifini reddedememiştir. Yolda hiç ummadığı biriyle karşılaşır ve bu kişi ona Lucas dışında bir başka insana hissetmemesi gereken şeyleri duymasına neden olur. İki aşk arasında kalan Beth ne yapacaktır?

2 Haziran 2016 Perşembe

Anchor Adası Seri Bilgisi - Terri Osburn



Herkese merhaba!!

Turumuzun ikinci gününde özel yazılarımızla sizlerleyiz. Anchor Adası'na hoşgeldiniz diyerek yazıma başlıyorum!!
 
Serimiz dört kitaptan oluşuyor. Böyle kısa serileri seviyorum. *_* 

Anchor Adası Seri Sıralaması
1.      İki Aşk Arasında (Meant to Be)
2.      Up to the Challenge
3.      Home to Stay
4.      More to Give


Bu şekilde birbiryle uyumlu olan seri kapaklarını seviyorum. Yan yana dizildiğinde çok hoş duruyor <3

Gelelim serimizin kitaplarını tek tek incelemeye. 

1.      İki Aşk Arasında (Meant to Be)


Karakterler: Beth Chandler ve Joe
Sayfa Sayısı: 360
Goodreads Puanı: 3,98 

Arka Kapak Yazısı
Beth Chandler, tüm hayatını başkalarını memnun etmek için çalışarak geçirmiştir. Avukat olan Beth'in hukuk fakültesine gitme sebebi büyükannesini ve büyükbabasını memnun etmek istemesidir. Nişanlı bir kadın olmasının sebebi ise işkolik erkek arkadaşının evlenme teklifine evet demesidir; üstelik bu teklife sadece onu memnun etmek için evet demiştir.

Nişanlısı Lucas, onu ailesiyle tanıştırmak için Anchor Adası'na götürmek istediğinde de, denizden aşırı derecede korkmasına rağmen gitmeyi kabul eder. Çünkü Beth için en önemli şey budur; başkalarını memnun etmek… Deniz fobisine rağmen nişanlısının ailesiyle tanışmak için onları adaya götürecek feribota biner ama bu yolculuğun sebep olacağı şeylere hazırlıklı değildir.Planladığı bu yolculuk planlamadığı bir aşkı getirdiğinde, Beth için iki aşk arasında kalması ve seçim yapması kaçınılmaz olur. Peki ya bu iki aşktan biri gerçekten imkânsızsa, seçim yapma şansı var mıdır?

2. Up to the Challenge


Karakterler: Lucas Dempsey ve Sid Navarro
Goodreads Puanı: 4,06

Karakterlerimizi ilk kitabı okuyanlar hatırlayacaklardır. Lucas ve Sid karşı kutuplar birbirini çeker teorisinin size kanıtı! İkilinin nasıl bir aşk hayatı sürdüreceği merak konusu doğrusu.

1 Haziran 2016 Çarşamba

OKK 47. Blog Tur: İki Aşk Arasında - Terri Osburn (Duyuru - Çekiliş - Takvim)


Herkese merhaba!
OKK’nın 47. blog turunun konuğu Nemesis Yayınları’ndan çıkan Terri Osburn’ün yazmış olduğu İki Aşk Arasında romanı!

Kitabımızı Tanıyalım


Beth Chandler, tüm hayatını başkalarını memnun etmek için çalışarak geçirmiştir. Avukat olan Beth'in hukuk fakültesine gitme sebebi büyükannesini ve büyükbabasını memnun etmek istemesidir. Nişanlı bir kadın olmasının sebebi ise işkolik erkek arkadaşının evlenme teklifine evet demesidir; üstelik bu teklife sadece onu memnun etmek için evet demiştir.

Nişanlısı Lucas, onu ailesiyle tanıştırmak için Anchor Adası'na götürmek istediğinde de, denizden aşırı derecede korkmasına rağmen gitmeyi kabul eder. Çünkü Beth için en önemli şey budur; başkalarını memnun etmek… Deniz fobisine rağmen nişanlısının ailesiyle tanışmak için onları adaya götürecek feribota biner ama bu yolculuğun sebep olacağı şeylere hazırlıklı değildir. Planladığı bu yolculuk planlamadığı bir aşkı getirdiğinde, Beth için iki aşk arasında kalması ve seçim yapması kaçınılmaz olur. Peki ya bu iki aşktan biri gerçekten imkânsızsa, seçim yapma şansı var mıdır?

Tur Takvimimiz
01.06.2016
Duyuru – Takvim – Çekiliş
Facebook çekiliş için tık tık!!
Instagram çekilişi için tık tık!!

Not: Her iki sosyal medya hesabından ayrı ayrı 1’er kitap hediye. Şansınızı arttırmak için her iki hesaptan da çekilişe katılmanız önerilir. :)

02.06.2016
Pudra Tozu – Bir Ada Hikayesinde Aşka Düşmenin 5 Klişe Yolu
Kitap Tutkusu – Anchor Island Seri Bilgisi
Kütüphanemden Kitap Manzaraları –
Fighting!! – Outer Banks Adalarını Ziyarete Hazır mısınız?

03.06.2015
Yorumlar
Pudra Tozu
Kitap Tutkusu
Kütüphanemden Kitap Manzaraları
Fighting!!


Katkılarından dolayı Nemesis Yayınları’na teşekkür ederiz.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...