30 Mayıs 2017 Salı

Şanslı Liman Serisi #3: Sırılsıklam Aşık - Jill Shalvis

Kitap Adı: Sırılsıklam Aşık
Kitabın Orijinal Adı: Head Over Heels
Yazar Adı: Jill Shalvis
Seri Adı: Şanslı Liman Serisi
Seri Sıralaması: 3/12 + 5 novella
Türü: Günümüz Aşk, Romans, Yeni-Yetişkin
Yayınevi: Nemesis Kitap
Sayfa Sayısı: 352
Basım Tarihi: 2014
Puanım: 4,5/5


Arka Kapak Yazısı: Hayal kırıklığı, yeni başlangıçlar için yeşeren umutlar, eğlence, heyecan ve aşk bu kasabada sizleri bekliyor.

Annesinden miras kalan butik oteli işletmek için kardeşleriyle birlikte Şanslı Liman kasabasına yerleşen Chloe, çılgın kişiliğiyle, kasaba için fazlasıyla sıra dışı biridir. Kasabaya adapte olmak yerine, kasabayı kendine adapte etmeye kararlıdır. Hedefine doğru emin adımlarla ilerlerken sert bir kayaya çarpar: Sawyer.

Siyah-beyaz
İyi-kötü
Sıcak-soğuk
Zıtlıkta son nokta: Chloe-Sawyer

Kendine benzetmek için fazla yaklaştığı Sawyer'ın çekiminde kapılmak Chloe için kaçınılmaz görünmektedir. Tabii hedeflediği gibi, onu değiştirmeye başaramazsa.

Yorumum: Bu seriye bayılıyorum!! Şanslı Liman'a annelerinin bıraktığı miras ile gelen üç kız kardeş ve onların buradaki dedikodu dolu yaşamları! Kasabanın facebook sayfası dedikodu açısından pek bir yarar sağlıyor. Facebook sayfasının yöneticisi Lucilli adındaki yaşlı kadının bir şeyden haberdar olması demek tüm herkesin haberinin olması demek :p Yaşlı kadın birbirine ateşli bakan bir çift yakalamasın, işte o zaman tüm kasabanın dilindesinizdir.

Chloe başını salladı. "Seni araştırdım, biliyor musun?" Omzuyla onu dürttü. "Ve dedikoduyu Walmart'tan daha çok seven bir kasabaya göre seninle ilgili fazla bir şey yok. Aslında buradaki insanların iri yarı, kibirli şeriflerini, korumaları güzel bir şey," dedi.

Kasabanın dedikoduyu sevdiğini demiştim. Kih kih kih...

Şanslı Liman'ın çok sevdiğim bir kurgusu var. Kasaba halkı, ana karakterler ve onların iç dünyası, aşka yaklaşımları, yardımsever ve arkadaş canlısı olmalarını seviyorum. Okurken gerçek bir dünyaya adım atıyorsunuz. İçinde acının, üzüntünün, kayıpların olduğu kadar aşk, sevgi, dostluk, bağlılığın da olduğu hayatlar.

Chloe, annesiyle yaşamış tek kız kardeştir. Diğer kardeşler Tara ve Madie babaları tarafından büyütülmüştür. Bu nedenle Chloe annesinin özgür ruhunu almış, hiç bir yere tam anlamıyla kök salmamıştır. Taa ki Şanslı Liman'a kadar. Hem burada kız kardeşleri vardır hem de Şerif Sawyer. Gerçi adama deli gibi sinir olurken kalmasının sebebi Sawyer olamaz ya :p

Sawyer bir kanun adamı, Chloe kural tanımaz bir kadın ve genç kadını olduğu gibi kabullenen bir erkeğe ihtiyacı var. Bu erkek Sawyer olabilir mi? Chloe'ye göre cevap kesinlikle hayır. Ama işin içine tutkular girince beyin devre dışı kaldığında her an her şey olabilir. Kih kih kih...

"Aynı anda hem araba kullanıp, hem de konuşamıyorsun, değil mi?"
Sawyer bir şey söylemedi ama dudakları hafifçe yukarı kıvrılınca Chloe iç geçirdi. Onun herşeyi kendisine saklama yeteneği Chloe'yi çıldırtıyordu. Çünkü bunu kendisi beceremiyordu. Bu ondan uzak durmak için başka bir nedendi. Asla yin ve yangi oluşturamazlardı; olsa olsa Batman ve Joker olurlardı.

Şanslı Liman Serisi Seri Sıralaması
1.      Aşka Yolculuk (Simply Irresistible) - Maddie Moore ve Jax Cullen
2.      Küçük Tatlı Heyecan (The Sweetest Thing) - Tara Daniels ve Ford Walker
2,4. Heating Up the Kitchen: Recipes with Love from Lucky Harbor
2,5. Small Town Christmas
3.      Sırılsıklam Aşık (Head Over Heels) - Chloe Traeger ve Şerif Sawyer Thompson
4.      Aşk Şans İşidir (Lucky in Love) - Mallory Quinn ve Ty Garrison
5.      Bir Hayalin Peşinde (At Last) - Amy Michaels ve Matt Bowers
6.      Belki Bir Gün (Forever and a Day) - Grace Brooks ve Joshua Scott
6,5. Under the Mistletoe
7.      It Has to Be You - Ali Winters ve Luke Hanover
8.      Always on My Mind - Leah Sullivan ve Jack Harper
8,5. A Christmas to Remember
9.      Once in a Lifetime - Aubrey Wellington ve Ben McDaniel
10. It's in His Kiss - Becca Thorpe ve Sam Brody
11. He's So Fine - Olivia Bentley ve Cole Donovan
12. One in a Million - Callie ve Tanner
12,5. Merry Christmas

Chloe ve Sawyer'ın hikayesini çok sevdim. Hatta favorim olabilirdi, ancak Tara ve Ford'un aşkında beni yakalayan başka bir olay vardı. Serimizde üç kız kardeşin hikayesi bitti. Şimdi sıra yine Şanslı Liman'da yaşayan üç arkadaşta! Aşka tutulacak olanlar Mallory ve Ty. Ama benim gözüm kasabanın doktoru Joshua'nın aşk hayatında. Kendisinden duygusal bir aşk beklemekteyim. :p

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...