16 Haziran 2017 Cuma

Evernight Akademisi #4: Yaşamın Ötesi - Claudia Gray

Kitap Adı: Evernight Akademisi - Yaşamın Ötesi
Kitabın Orijinal Adı: Afterlife
Yazar Adı: Claudia Gray
Seri Adı: Evernight Akademisi
Seri Sıralaması: 4/5
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin, Macera
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 336
Basım Tarihi: 2016
Puanım: 4/5


Arka Kapak Yazısı: Kader, Lucas ve Bianca'yı ayırmak için pusuda...

Bianca ve Lucas birlikte her şeye dayanabileceklerini düşünmüştür. Ancak kader Bianca'yı bir hortlağa, Lucas'ıysa tüm hayatı boyunca avladığı yaratıklardan birine, yani bir vampire dönüştürünce sarsılırlar.

Lucas'ın sığınabileceği tek yer vardır... Evernight Akademisi.
Ama Siyah Haç vampir avcıları hala peşlerindedir ve Evernight'ta yaşanması kaçınılmaz vampir ve hortlak savaşı yaklaşmaktadır.

Bianca ve Lucas'ın etrafı tehlikeyle sarılmıştır, üstelik bunlardan bazıları eski dost ve müttefiklerinden gelir. Yollarına çıkan her engeli aşmaya başaran Bianca ve Lucas yaşamın ötesinden gelen zorlukları da aşabilecek mi?

Yorumum: Pegasus Yayınları'ndan çıkan Evernight serisini başlangıçta sevmemiştim. İlk kitapta geçen bazı konuların kurgu içine tam yedirilemediğini, aralarda boşluklar kaldığını düşünmüştüm. Ancak seriyi ilerleyen kitaplarında sevmeye başladım.

Bianca artık bir hortlak ve ayrıca başı diğer hortlaklarla dertte. Anne ve babasının onun için yaptığı anlaşmadan dolayı hortlaklar onun peşinde. Onların gözünde Bianca bu dünyaya değil, kendi dünyalarına ait. Bunun içinde genç kızın peşini bırakmaya hiç niyetli değiller.
Lucas artık bir vampir. Bir zamanların vampir avcısı, bir vampire dönüşmüş durumda. Hem de kendi istemediği halde. Vampir olduğu için, Siyah Haç'a gidemez, peki ya Evernight Akademisi onu kabul edecek midir? Etse bile bin bir zorluk onu beklemektedir. Uzun zamandır Evernight'ta yaşayanlarla Lucas'ın düşman olması buradaki yaşamı tehlikeli kılmaktadır.


Bianca ve Lucas arasındaki aşk da tehlikededir. Biri hortlak, biri vampir olunca ilişkilerini yaşamak çok zor olacaktır.

Serinin en sevdiğim demeyeyim de en hızlı okuduğum kitabı oldu. Sanırım aksiyonu en bol olan kitap buydu. Bir de bir çok sorunun yanıtını aldığım için merak ede ede okudum.

Evernight Akademisi Seri Sıralaması
1.      Sonsuz Gece (Evernight)
2.      Yıldız Avcısı (Stargazer)
3.      Kum Saati (Hourglass)
4.      Yaşamın Ötesi (Afterlife)
5.      Balthazar

Bianca ve Lucas, olayları sanırım ilk dört kitapta bitti. Son kitap olan Balthazar, onun hayatıyla ilgili diye düşünüyorum.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!


Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...