13 Temmuz 2017 Perşembe

Asil Piçler - Andrew Shvarts

Kitap Adı: Asil Piçler
Kitabın Orijinal Adı: Royal Bastards
Yazar Adı: Andrew Shvarts
Türü: Fantastik, Genç-Yetişkin
Yayınevi: Go Kitap
Sayfa Sayısı: 438
Basım Tarihi: 2017
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: Kimseye yemin etmediler.

Kent Hanesi'nden Tilla, Hampstedt Hanesi'nden Miles, Zitochi Klanı'ndan Zell ve seyis yamağı Jax... Hepsi de kendi aileleri tarafından dışlanmış, hor görülmüş birer piç. Ne bir unvanları var ne gelecekleri ne de umutları. Ta ki büyük bir savaş başlatacak bir kumpasa şahit olana dek.

Tilla, Miles, Zell ve Jax krala başkaldıran ailelerinin elinden kurtardıkları Volaris Prensesi ile birlikte, hem kendi hayatlarını hem de bütün ülkenin geleceği için zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Savaşı önlemek için ülkeyi bir uçtan diğerine kat edip krallığı uyarmaları gerekmektedir ama eli kanlı Zitochi askerleri peşlerindeyken bu hiç de kolay değildir. Aileleri iktidar mücadelesi için bütün bir ülkeyi savaşın eşiğine getirirken hayatları boyunca bir kenara itilip görmezden gelinmiş bu Asil Piçler artık barış için tek umuttur.

Yorumum: Asil Piçler, hem merak ettiğim hem de okumakta emin olamadığım bir kitaptı. Boş bir anımda hadi bir başlayayım, beğenmezsem yarım bırakırım diye düşünürken, bir de baktım ki sayfalar su gibi akıyor.

Hanedanların olduğu, büyünün serbestçe kullanıldığı ve krallığın olduğu bir dünya düşünün. Bu günlere gelebilmek için büyük bir savaş yapılmıştır. Büyücüler ve diğer topluluklar krallığa bağlı kalmışlardır. Şimdi geleceğin kraliçesi olacak olan prenses toplumu iyi tanımak adına haneleri gezmektedir.

Bir Kent sadakati yüz kere ödüllendirir, ihaneti bir kere cezalandırır.


Hanelerde çok farklı bir toplumsal yaşam vardır. Hane sahibi lordun gayrimeşru çocukları olabilir ve bunlara piç denilmektedir. Tilla, Miles, Zell ve Jax yanlışlıkla bir şeye şahit olurlar. Savaş çıkarmaya ve prensesi öldürmeye çalışan hanelere karşı bu dörtlü prensesi korumaya çalışırlar. Ya prensesi korurken öleceklerdir ya da korumadan öldürüleceklerdir. Teslim olmayı kabul etmeyen bu dörtlü ve prensesi çok zor bir savaş beklemektedir.

Odada çıt çıkmıyordu. Mesaj açıktı.
Kralın önünde eğil ya da yüzüğün altında ezil.

Karakterlerin yaşamları, duyguları çok güzel anlatılmıştı. Tilla'nın bir şey yaptığında bunu neden yaptığının altı psikolojik olarak doldurulmuştu. Zell'in zor yaşamı, Miles'in hayalleri... Hepsinin ve yaşananların bir sebebi vardı. Bu bakımdan yazarın tarzını sevdim.

Kitap goodreads'ta tek olarak görünüyor ama bence kesinlikle seri olacaktır. Devamını merakla bekliyorum.

Not: Kitabı araştırıp, seri değil diye başlamıştım. Şansıma böyle çıktı.

Not 1: Blogumda yorumladığım tüm kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: Bu yazıyı “kitaptutkum.blogspot.com” dışında herhangi bir blog/forum/internet sitesinde okuyorsanız, şahsımın bilgisi dışında ÇALINMIŞ DEMEKTİR!!

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...