3 Ocak 2014 Cuma

Playing with Fire Serisi: Güzel Bir Yalan - T. E. Sivec

Kitap Adı: Güzel Bir Yalan
Kitabın Orijinal Adı: A Beautiful Lie
Yazar Adı: T. E. Sivec
Seri Adı: Playing with Fire
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Günümüz Aşk, Yeni Yetişkin, Macera, Polisiye
Yayınevi: Aspendos Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 545
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4/5



Arka Kapak Yazısı: İlk önce çocuk kızı görmüştür ama arkadaşı ilk hamleyi yapar.

Kız daha güvenli olan tercihi yapar ama kalbi gerçeği biliyordur.

Severler, arzularlar, yalan söylerler.

Garrett McCarthy, Annabelle Parker ve Milo Roberts çok yakın arkadaşlardır. Mezuniyetlerinde, evliliklerinde birbirlerinin sevinçlerine ortak olup zor zamanlarda da birbirlerine destek olurlar.

Arkadaşlardan biri trajik bir şekilde susturulunca geride kalan iki arkadaşa parçaları birleştirip gerçeği ne pahasına olursa olsun bulmak düşer. Ancak yavaş yavaş arkadaşlarının yalanlarını ve arkasındaki güçlü insanları buldukça herkesi, her şeyi ve hatta kendilerini bile sorgulamaya başlarlar.

Herkesin sırları vardır; bazıları aşk için yaparken, bazıları güç için yapar. Bu sırlar algıları ve gerçeği değiştirir, hatta bazen hayatları mahveder.Tüm hayatınızın baştan sona bir yalan olduğunu öğrenirseniz ne yaparsınız?

Yorumum: Aspendos Yayıncılık’tan çıkan Güzel Bir Yalan, Playing with Fire serisinin ilk kitabıdır. Seri 4 kitaptan oluşmakla birlikte, her bir kitapta bir ajanın hikayesi anlatılmaktadır. Diğer kitapların ana karakterleri de bu kitapta yer almakta ve grubun önemli kişileridir. 

Seri Bilgisi
1.      Güzel Bir Yalan (A Beautiful Lie) – Gareth ve Parker
2.      Because of You – Brady
3.      Worn Me Down - Austin
4.       Closer to the Edge  - Cole

Kitaba geçmeden önce serinin en çok merak ettiğim karakterinin Cole olduğunu belirteyim. Nedeni ise Gareth’in ufak bir kıskançlığı :). Ancak son kitap daha yurt dışında bile çıkmadı. Kitap severlerin kaderi seri bekleme olsa gerek!



Gareth, Milo ve Parker sekiz senedir birbirlerinin en yakın arkadaşıdır. Milo ve Parker ise arkadaşlıklarını bir adım ileriye taşımış nişanlıdırlar. Gareth, Parker’ı gördüğü anda, ona aşık olmuştur sadece ilk Milo aşkını itiraf etti diye, kendini geri çekmiştir. Erkek karakterimiz her ne kadar o zamanlar bunun geçici olduğunu düşünse de yıllarca duyguları artmıştır. 

Parker da ona karşı boş değildir ama Milo ile çıkmaya başlaması, ikilimizin arasına arkadaşlıktan öteye gidemeyecekleri bir duvar örmüştür. Taa ki Milo ölene kadar!

Yine de birbirlerinden bir süre uzak durmayı başaran ikilimize, birbirlerinin partneri olacak bir gizli görev verilmiştir. Görev; Milo’nun arkasındaki sırlar!

Milo, beraber büyüdüğü adama ve evleneceği kadına o kadar çok yalan söylemiştir ki söylenen her bir yalanın arkasından başka bir sır açığa çıkmaktadır. 

Tüm bu yalanlar örümcek ağı gibi Gareth ve Parker’ın etrafını sararken, ikilimizin aşkı için bir umut var mıdır?

Konuyu çok sevdim. Sadece çeviri biraz düzgün değildi ama o da kitabın ilk yüz sayfasından sonra düzeldi. Klasik olan bir konunun farklı yönlere çekilip, merak uyandırıcı bir şekilde anlatılmasını yazarın başarısı olarak görüyorum. Konuda takıldığım tek nokta, Gareth’ın bazı hislerinin aşırıya kaçması. Bana göre bu biraz inandırıcılıktan uzaktı. Kitabın kapağını ise orijinal kapaktan çok daha fazla beğendim. 

Kitabı çeviriye takılmadan okuyun derim. Ayrıca +18’lik kısımlarında olduğunu da söylemeliyim.

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...