12 Nisan 2014 Cumartesi

The Rules of Scoundrels #1: İntikam Ateşi - Sarah Maclean



Kitap Adı: İntikam Ateşi
Kitabın Orijinal Adı: A Rogue by Any Other Name
Yazar Adı: Sarah Maclean
Seri Adı: The Rules of Scoundrels
Seri Sıralaması: 1/4
Türü: Historical Romance
Yayınevi: Nemesis Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 410
Çıkış Tarihi: 2013
Puanım: 4/5


Arka  Kapak Yazısı: Toprakların kaderi, bir gün yeniden gerçek sahiplerinin adımları altında uzanmaktır. Michael Bourne, topraklarını kumarda kaybedince elinde malikânesi ve unvanından başka hiçbir şeyi kalmaz. Ancak aradan geçen yıllar ona iyi davranır ve kaybettiklerinden daha fazlasını aynı yolla kazanır: kumarla. Elde edemediği tek şey çocukluğunu geçirdiği Falconville topraklarıdır. Çocukluk günlerinden kalma eski bir kıpırtı, insanın kalbini yeniden attırabilir.

Penelope Marburynin evlilik yaşı geçmiştir. Babası onun hayat arkadaşı bulmasını kolaylaştırmak için, sahip olduğu Falconville topraklarını da kızının çeyizine dahil eder. Bu haber kısa sürede yayılır ve birçok erkek gibi Michaelın da dikkatini çeker. Kendisini, bir vakitler kaybettiği topraklarına götürecek yolu bulduğunu düşünmektedir.

"MacLean rakipsiz."
-Chicago Tribune-

"Enfes Bir Hikâye."
-Eloisa James-

Yorumum: Nemesis Yayıncılık’tan çıkan, The Rules of Scoundrels serisinin ilk kitabı İntikam Ateşi ile yepyeni bir yazarla tanıştım. Yazarın anlatım tarzını değişik buldum ve beğendim. Kitaplarda en sevdiğim şey olan özgünlük ile Sarah Maclean’ın bir tarzında vardı. 

The Rules of Scoundrels serisi dört kumarbazın hikayesini anlatmaktadır. Baine, Cross, Temple ve Chase bazı sebeplerden ötürü sosyetenin aristokrat çevresinden ayrılmış kişilerdir. Hayat bir şekilde onları birbirleri ile karşılaştırmış ve Düşmüş Melek’e ortak yapmıştır.


Penelope seneler önce nişanlanıp ayrılmıştır. Sebepse damadın başka bir kadına aşık olması! O dönem ve şartları düşününce kızımızın ne kadar zor durumda kaldığını tahmin etmişsinizdir. Bu durum aileyi de etkilemiş ve kız kardeşleri tam istedikleri şekilde evlenememişlerdir. Ancak Penelope’nin henüz evlenmemiş iki kız kardeşi daha vardır. Babası diğer iki kızı düşünerek bir an önce genç kızı evlendirmek istemektedir. Kızının çeyizine cömertçe bir bağışta bulunarak Falconville’yi de eklemiştir.

Falconville, Michael için büyük bir önem taşımaktadır. Kumar düşkünü onu yanlış yollara sürükleyerek tüm mal varlığını kaybetmesine yol açmıştır. Senelerce intikam gününün gelmesini beklemektedir. İstediği toprakların çeyiz olarak verilmesi Michael’ı harekete geçirmiştir. Ne pahasına olursa olsun Falconville tekrar onun olacaktır. Bu evlenmesini gerektirse bile!
Penelope ve Michael çocukluk arkadaşıdırlar. Michael okul için evden ayrıldığında ikilimiz mektuplaşmaya başlamıştır. Ta ki Michael’ın başına o kötü felaket gelinceye kadar. 

Ahh o mektuplar! İlk başta sizi gülümseten ama daha sonralarında hüzünlendiren kısa yazılar…
Kitabı bitirdiğimde sadece mektupları ayrı okudum. Mektuplar bir nevi hikayenin özetiydi. Sarah Maclean bu hoş ayrıntı ile okuyucularına farklı bir güzellik sunmuştur.

Seri Sıralaması
1.      İntikam Ateşi, Penelope ve Michael
2.      Geçmişten Gelen Mutluluk, Pippa ve Cross
3.      No Good Duke Goes Unpunished, Mara ve Temple
4.      Never Judge a Lady by Her Cover

Herkese bol kitaplı günler!!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...