20 Mart 2014 Perşembe

The McCarthys of Gansett Island #1: Bir Aşk Çarpıntısı - Marie Force


Kitap Adı: Bir Aşk Çarpıntısı
Kitabın Orijinal Adı: Maid for Love
Yazar Adı: Marie Force
Seri Adı: The McCarthys of Gansett Island
Seri Sıralaması: 1/10,5
Türü: Günümüz Aşk
Yayınevi: Novella Yayınları
Sayfa Sayısı: 320
Çıkış Tarihi: 2014
Puanım: 5/5


Arka Kapak Yazısı: Hayata yön veren büyülü anlar vardır…

Gansett Adasında tek çocuğuyla yaşayan ve çevresi tarafından çirkin iftiralara maruz kalan dul bir kadının hayatı, bir trafik kazasıyla tamamen değişir. Bisikletiyle işine gitmek üzereyken bir arabanın kendisine çarpmasıyla çalışamayacak hale gelen Maddie, tahmin bile edemeyeceği gelişmelerle karşılaşır. Varlıklı ve tanınmış bir ailenin en büyük oğlu Mac, bir hapishane olarak gördüğü ve üniversite bahanesiyle ayrıldığı adaya ailevi bir meseleden dolayı geçici süreliğine dönüş yapar. Doğup büyüdüğü yere adımını attıktan dakikalar sonra yaşadığı bir olay, genç adamın adaya dair düşüncelerini tamamen değiştirir. Gansett Adası, farklı hayatlara sahip iki insana kimi zaman yürekleri burkan kimi zaman yüzleri gülümseten bir oyun hazırlığındadır…

"İnsana iyi gelen hikâyesi, merak uyandıran karakterleri ve duygusal dokunuşlarıyla doyumsuz bir okuma sunan Bir Aşk Çarpıntısı, okuru yazarın sonraki kitapları için heyecanlandırıyor."
Joyfully Reviewed

"Bir Aşk Çarpıntısı, insana ilham veren büyüleyici bir roman. Marie Force, yarattığı karakterleri ve hayranlık uyandıran kurgusuyla okurla arasında güçlü bir bağ kurmayı başarıyor."
Booklist Online

"Marie Force, Bir Aşk Çarpıntısı ile sizleri aşkın karşı konulmaz gücüne bir kez daha inandırıyor."
Carly Phillips


  
Yorumum: Bir Aşk Çarpıntısı kitabına bayıldım bayıldım! Yazarın anlatım tarzı, diyaloglar, okuyucuya hissettirdiği duygular kitabın ve yazarın ben de ayrı bir yer oluşmasını sağladı.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kitabın kapağından dolayı Bir Aşk Çarpıntısı’nı ben aile-dram türünde sanmıştım. Ancak okumaya başladığım anda kitabın türünün günümüz aşk olduğunu anladım. Serinin doğuş hikayesi için tık tık!!


Novella Yayınları’na bizi böyle bir yazarla tanıştırdığı için teşekkür edip, hemen konuya geçiyorum.

Ana karakterlerimiz; varlıklı ve adada herkes tarafından tanınmış bir ailenin en büyük oğlu Mac McCarthy ile tek çocuğu ile yaşayan bekar bir anne olan Maddie Chester’dır. 

Mac McCarthy, doğup büyüdüğü Gansett Adası’nı bir hapishane olarak görmektedir. Üniversiteyi adadan kurtulmak için bahane olarak kullanır ve uzun süre adaya adımını bile atmaz. Ama ne var ki ufak bir aile problemi onu boğan yere geri dönmesine neden olmuştur. 


Maddie Chester, küçük yaşta vücudu gelişmiş bir kadındır. Küçük yaşlardan itibaren erkeklerin ilgisini çekmiş ancak ne yazık ki sırf dış görüntüsü nedeniyle çeşitli iftiralara maruz kalmıştır. Hele bir de tek başına bir çocuk büyütmesi insanların onun hakkında daha çok dedikodu yapmasına sebep olmuştur. 

Maddie’ye atılan iftiralar, ona takılan lakaplar o kadar çirkin ki kitabı okurken içimden bir parça koptu gitti. Genç kadın, çocuğunu yetiştirebilmek için birden fazla işte çalışmaktadır.


Bir gün bisikletiyle işe giderken bir kaza geçirmesi ile hayatı değişmiştir. Yaraları nedeniyle çalışamayacak hale gelen Maddie’ye Mac yardım elini uzatınca ikisi için de tahmin edilemeyen olaylar gelişmeye başlamıştır.

“Bilirsin, bazen hayat ait olduğun yeri göstermek için yoluna bazı şeyler çıkarır. Önünde duranı kaçırma”

Mac, adaya adım attıktan birkaç dakika sonra yaptığı kaza ile fikirleri yavaş yavaş değişmeye başlamıştır. Özellikle Maddie’nin küçük oğlu Thomas ve onların yardıma muhtaç durumundan çok etkilenmiştir. Onlara bakmak için genç kadının evinde kalmaya başlaması Maddie hakkındaki söylentileri de arttırmıştır. Mac, Maddie hakkındaki gerçekleri ortaya çıkarma çabasına girmiştir. Bir yandan genç kadını kazanma bir yandan da ona kendisine güvenmeyi öğretmeye çalışmaktadır. Maddie ise aklı ve hisleri arasında seçim yapmak zorunda kalmıştır.

“Annenin öykülerinden yola çıkarak, senin gerçek bir zampara olduğunu düşünmüştüm. Her gün başka bir kadın.”
“Hayatımın bir dönemini tarif etmiş olabilir ama artık öyle biri değilim.”
“Peki bu mucizevi değişim ne zaman gerçekleşti?”
“Bu sabah yaklaşık saat dokuzda.”

Seri Bilgisi

1.      Bir Aşk Çarpıntısı (Maid for Love) – Mac ve Mdadie
2.      Aşka Düşünce (Fool for Love) – Janey ve Joe
3.      Ready for Love – Luke ve Sydney
4.      Falling for Love – Grant ve Stephanie
5.      Hoping for Love – Evan ve Grace
6.      Season for Love – Owen ve Laura
7.      Longing for Love – Blaine ve Tiffany
8.      Waiting for Love – Adam ve Abby
9.      Time for Love – David ve Daisy
10. Meant for Love – Jenny ve Alex
10.5.       Chance for Love – Jared ve Elizabeth
11. Gansett After Dark

Uzun zamandır böyle naif bir aşk hikayesi okumamıştım. Benim için güzel bir değişiklik oldu. Serinin diğer kitaplarının çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum.

Herkese bol kitaplı günler!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...