15 Şubat 2014 Cumartesi

Hellions of Halstead Hall #5: Son Çarem - Sabrina Jeffries



Kitap Adı: Son Çarem
Kitabın Orijinal Adı: A Lady Never Surrenders
Yazar Adı: Sabrina Jeffries
Seri Adı:  Hellions of Halstead Hall
Seri Sıralaması: 5/6
Türü: Historical Romance, Aşk, Aile
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa Sayısı: 391
Çıkış Tarihi: Ocak/2014
Puanım: 5/5




Arka Kapak Yazısı: Sharpe ailesinin en genç kızı, büyükannesinin ultimatomuna karşılık evlenebileceği birilerini bulmak konusunda bir plan yapınca, Jackson Pinter bunu engellemek için elinden gelen her şeyi yapmaya karar verdi… Leydi Celia Sharpe, birkaç uygun damat adayından evlilik teklifi alıp, büyükannesine ultimatomunun anlamsız olduğunu göstermeyi umut ediyordu. Üstelik bu planı işe yaramazsa, evlenebileceği bir koca adayı da elinde olacaktı.

Ancak aile için çalışan ve Celia'nın damat adaylarını araştırması için görevlendirdiği polis memuru Jackson Pinter, bütün adaylarda bir kusur bularak onun bu planını mahvetmeye kararlıydı. Celia ise bunun nedenini, Jackson Pinterla beraber kendi ailesinin cinayetini araştırmaya başladığında anlayacaktı.


Yorumum: En sevdiğim yazarlardan biri olan Sabrina Jeffries’ın, sevdiğim bir serisinin kitabı çıkmış, okumadan durur muyum hiç?

Bazı yazarlar benim için çok değerlidir. İsimlerini gördüğüm an kitabın arka kapağını okumadan bile alabilirim. Tabi ki her zaman kitaplarını çok beğenmiyorum ama bu çıkan yeni kitaplarını okumama engel değil. Benim için Sabrina Jeffries de bu yazarlardan biri. Kitabı görür görmez DR’dan aldım ve hemen okumaya başladım. 



Son Çarem’de, Sharpe kardeşlerin en küçüğü Celia’nın ve meşhur dedektifimiz Jack Pinter’ın hikayesi anlatılmaktadır. Celia, büyükannesinin ültimatomunu geri çekmek için kendine göre bir plan yapar. Eğer sosyetede yüksek bir unvana sahip bir lorddan evlilik teklifi alırsa, genç kız kendisini evlilik konusunda büyükannesine kanıtlamış olacaktır. Peşinde bir dük, bir baron ve bir vikont vardır ve bu üç adamın geçmişini, mal varlığını, olabilecek skandallarını araştırması için Jack’e gider. Celia’nın amacı sadece evlilik teklifi almaktır, kabul etmeyi hiç düşünmemektedir. Jack ise imkansız olduğunu bile bile kendisini Celia’ya kaptırmıştır ve onun evlenmesini hiç istememektedir. Hatta genç kızın evlilik teklifi almaması için elinden geleni yapmaktadır.

Dük somurttu. “Manton bana ilk alan kişilerden olduğumu söylemişti.”
“İlklerden biri,” diye vurguladı Jack. “Görünüşe bakılırsa Leydi Celia ilk alan kişiymiş.”
Leydi Celia ona uyurır gibi baktı ama Jackson görmezden geldi.
“Bay Pinter’ın demek istediği, Bay Manson’ın büyük ihtimalle tüm müşterilerine aynı şeyi söylediği.”
“Söylemek istediğim bu değildi, leydim. Söylemek istediğim şeyi zaten söyledim, lafı ağzıma tıkamazsanız, sevinirim.”
*****
“Hiç silahlara sizin kadar düşkün bir kadın görmemiştim. İnsanın kanını donduruyor.”
“Değil mi ya? Dikkat etsen iyi edersin, Devonmont. Hanımefendi onun onaylamadığı bir şey yaptığını anlarsa hesabını ateş ettikten sonra sorar.”


Celia bu konuşmalara bir türlü anlam verememektedir. Jack, taliplerinin yanında sürekli onu kötü gibi göstermeye çalışmaktadır. Genç adam, Celia’nın evlenmek zorunda olduğunu bile bile neden böyle davranmaktadır? 

Serinin ilk kitabından beri Sharpe kardeşler anne ve babalarının ölümünü araştırmaktadırlar. Her bir kitapta ipucu yakalayarak, gerçeğe bir adım yaklaşmaktadırlar. Bakalım bu kitapta gerçekler açığa çıkacak mıdır?

 Hellions of Halstead Hall Serisinin sıralaması şu şekildedir:
1. The Truth About Lord Stoneville (2010): Bozulan Yeminler, Oliver ve Maria
2. A Hellion in Her Bed (2010): Yatağımdaki Serseri, Jarret ve Annabel
3. How to Woo a Reluctant Lady (2011): Sır Gibi Sakladım, Minerva ve Giles Masters
4. To Wed a Wild Lord (2011): Vahşi Bir Lordun Kollarında, Gabe ve Virginia Waverly
5. A Lady Never Surrenders (2012): Son Çarem, Celia ve Jack Pinter
6. Twas the Night after Christmas: Öyle Bir Geceydi ki - Pierce ve Camilla

Sabrina, seriyi ilk önce beş kitap olarak kurgulamış. Tüm olaylar, gidişat serinin beş kitap olacağı yönündedir. Ancak sonradan fikir değiştirmiş ve Gabe’in eşinin kuzeni olan Pierce'e de bir kitap yazmaya karar vermiş. Serinin altıncı kitabı olan Twas the Night after Christmas'ı merakla bekliyorum. Zira dördüncü ve beşinci kitaplarda yer alan Pierce son derece çapkın ve hovardadır. Genç adamın aşık olmasını keyifle okuyacağımı düşünüyorum. 

Not: Çeviride sevmediğim tek şey Jack’in eniştesinin bazen amca, bazen dayı ve bazen de enişte olarak çevrilmesiydi. Ayrıca iç kapakta yalnızca serinin üçüncü ve dördüncü kitaplarının fotoğrafları vardı. Bir ve ikinin de eklenmesi daha iyi olurdu diye düşünmekteyim.

Herkese bol kitaplı günler!!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...